Dabason táborozott az Egyetemi Válogatott!

2020. évi Egyetemi Amerikai Futball Világbajnokságnak jövő nyáron Székesfehérvár és a First Field ad majd otthont. A stadion környékén folyamatosan zajlanak a fejlesztések, az új szabványméretű műfüves pálya és a tavaly átadott konditerem a Fehérvár Enthroners csapatának edzései mellett a magyar válogatott felkészülését is segíti. Igaz, a 2020. június 4-14. között megrendezésre kerülő világeseményig még szűk másfél esztendő van, a felkészülés azonban már javában zajlik. Az első mátraházi edzőtábor után február közepén, Dabason tartotta kétnapos összejövetelét a Miakich Gábor vezette 75 fős bő keret. Az egyetemi válogatott vezetőedzője pedig elégedett volt a látottakkal.

2Egyszerűbb sémákkal próbálkozunk. Ugye adja magát, hogy amerikai-fociban nagyon fontos lenne az összeszokottság, és hogy sokat tudjunk edzeni együtt. Egy ilyen világversenyre gyakorlatilag csak edzőtáborokkal tudunk készülni. Küldünk online feladatokat, drilleket, amelyeket kérünk, hogy a csapatoknál esetleg az edzők végeztessenek el vagy a srácok csináljanak meg önszorgalomból. Nem tudunk olyan sűrűn találkozni, hogy valami nagyon egyedi és bonyolult playbookot megtanítsunk, de azt gondolom, hogy az egyszerűségben is rejthetjük az erőnket. Ha meg tudjuk ezeket a dolgokat jól csinálni és tényleg pontosan dolgozunk és hajtunk, akkor lehet keresnivalónk és mutathatunk szép és élvezetes játékot.” – kezdte az értékelést a vezetőedző, aki tudja 2020 nyara gyorsabban itt lesz, mint gondolnánk. – „Nagyon nehéz másfél év lesz. Annak ellenére, hogy ez soknak tűnik innen, viszont ha ezt edzőtáborok számában nézzük, akkor ez nagyon kevés és nagyon sok munkát kell még elvégeznünk. Hála istennek tényleg partnerek voltak a srácok és egyre jobban, az edzés elejétől fogva pörgősre vették a figurát és sikerült elvégezni, amit terveztünk. Azt gondolom, jól haladunk, van egy tervünk, abban szépen lépegetünk előre, lépcsőfokról-lépcsőfokra. Reméljük, hogy összeáll ez a dolog a végére, úgy, ahogy mi szeretnénk.”

A keret természetesen még nem végleges, a kisebb-nagyobb sérülések miatt most is voltak fontos hiányzók. Az edzői stáb nagy örömére viszont újra látni néhány olyan játékost, akik még a 2018-as HFL szezon során került a maródiak listájára. A 2017-es HFL szezon támadó MVP-je, Takács Bence tavaly egy edzésen törte el kulcscsontját, így a szezon nagy részét kihagyta. Most viszont újra teljes egészséges.

3

“Igen, most már azt lehet mondani, hogy révbe ért a teljes rehabilitációm. Sőt, szerintem már szerintem december környékén azt tudtam mondani, hogy ott vagyok fizikailag, ahol a sérülés előtt voltam. Kicsit nehéz volt, hogy Erasmuson voltam, hogy hogyan edzek, de szerencsére az edzőmmel is tudtam beszélni és pont olyan szerencsém volt, hogy egy francia atletizáló sráccal kerültem egy szobába, úgyhogy vele is tudtam egy kicsit a rehabomon és a gyorsaságomon is dolgozni. – mondta az idei évben a német bajnokságban szereplő Takács Bence.

A tavaly év legjobb U19-es játékosa, a debreceni Németi Soma célja is egyértelműen a keretbe kerülés. „Szerencsére most nem olyan fárasztó az edzőtábor, mint amennyire az előző volt. Inkább a playbook elsajátítására fektetünk nagyobb hangsúlyt illetve a playek begyakorlására, hogy a buta hibákat minél inkább kiiktassuk a játékunkból. Felemelő érzés, hogy a válogatott keret tagja lehetek. Nagyon neves csapatok ellen fogunk játszani, mint az Egyesült Államok vagy Mexikó, úgyhogy eredménytől függetlenül én nagyon büszke vagyok arra, hogy bekerülhettem, és hogy képviselhetem a hazámat.”

Az amerikai-futball csapatsport, azonban aki látott már NFL mérkőzést, az tisztában van vele, hogy egy jó irányító aranyat ér. A Nyíregyháza Tigers ifjú titánja, Tóth Gábor HFL tapasztalattal és néhány tengerentúli edzőtáborral a háta mögött akár képes is lehet megbirkózni a feladattal. „Az összhang teljesen jó. Ez a második edzőtáborunk, már sokkal oldottabb a hangulat. Többet beszélgetünk egymással, ez is már egy előrelépés. Könnyebben tudunk egymással játszani, könnyebben tudunk együtt dolgozni. Tanácsokat adunk egymásnak, ki hogyan tanulta a csapatánál például a rout futást vagy a lépéseket. Megpróbálunk összedobni mindent, amink van és csinálni belőle egy jó játékot.”

5

A 2020-as Magyarországon rendezett világbajnokságra tehát már javában zajlik a felkészülés, az edzők pedig azon vannak, hogy az edzők által a tryoutokra és az első mátraházi edzőtáborba részt vevő 100 fős keretről idén februárra 75 fősre leszűkített létszámot a világbajnokságig tovább csökkentse és megtalálja azokat a játékosokat, akik hazánkat képviselhetik a Székesfehérváron rendezendő Egyetemi Világbajnokságon. Természetesen ez egy sok összetevős egyenlet, hiszen a döntések meghozatalában, a pályán mutatott teljesítményen túl fontos szerepet kap az a tényező is, hogy a játékosoknak 2020-ban felsőoktatási jogviszonnyal kell rendelkezniük vagy maximum egy éve végeztek az egyetemen, illetve 25 évnél nem lehetnek idősebbek.
Az edzők azokat a játékosokat választották ki, akik beleillenek a válogatott sémába, és megfelelnek a fent említett kritériumoknak.

Köszönjük az edzőknek, és játékosoknak a kemény munkát, Hajrá Magyarok!

 

 

Képek: Erdős Dénes

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Maker’s Mark

2021-RE HALASZTVA

CSAPAT GY V SZP KP
Budapest Cowbells 0 0 0 0
Budapest Wolves 0 0 0 0
Fehérvár Enthroners 0 0 0 0
Győr Sharks 0 0 0 0

 utolsó frissítés: 2021.02.19.

HFL_2_Rajztábla 1

thumbnail_gomb_archiv

DIVÍZIÓ I

CSAPAT GY V SZP KP
                                                                        Nyugat
Budapest Cowbells II 0 0 0 0
Budapest Titans 0 0 0 0
NBA Crushers 0 0 0 0
VSD Rangers 0 0 0 0
                                                                       Kelet
Dabas Sparks 0 0 0 0
DEAC Gladiators 0 0 0 0
Eger Heroes 0 0 0 0
Miskolc AFT 0 0 0 0

 utolsó frissítés 2021.02.19.

DIV1_Rajztábla 1

thumbnail_gomb_archiv

Divízió II.

CSAPAT GY V SZP KP
KELET
CFS Guardians 1 0 20 0
DAK Acél Dunaújváros 1 0 20 0
Levelek Spartans 1 0 20 0
Újpest Bulldogs 1 0 20 0
Wolverines 1 0 20 0
Rebels Oldboys 0 5 0 100
NYUGAT
Budapest Wolves II 0 0 0 0
Diósd Saints 0 0 0 0
Fehérvár Enthroners II 0 0 0 0
Kaposvár – Taszár Hornets 0 0 0 0
Pécs Legioners 0 0 0 0
Tatabánya Mustangs 0 0 0 0

utolsó frissítés 2021.02.19.

DIV2_Rajztábla 1

thumbnail_gomb_archiv

 

Junior U19

Csapat GY V SZP KP

utolsó frissítés: 2021.01.15.

U19_Rajztábla 1

thumbnail_gomb_archiv

Serdülő U17

Csapat                                    GY                  V                    SZP                   KP

utolsó frissítés: 2021.01.15.

U17_Rajztábla 1

thumbnail_gomb_archiv

Gyermek U15

Csapat GY V SZP KP

Utolsó frissítés: 2021.01.15

U15_Rajztábla 1

thumbnail_gomb_archiv

Támogatók

fehérvár címer

cellectnvsz logó

Média támogatók

digisport logonemzeti sport fuzovel
Photo:in-visible
MAFSZ_photopium_logo