Drámai csatákkal dőltek el a helyezések a HFL-ben

Igaznak bizonyult a beharangozónk, amikor is minden napra egy-egy fordulatos rangadót vetítettünk előre. Már az első kiemelt helyért is nagy harc folyt. Az Eger Heroes-Miskolc Steelers párharc is egy vérbeli keleti rangadóvá vált.

Troy Rice (1) 50. alkalommal az end zone-ban

Troy Rice (1) 50. alkalommal az end zone-ban

Mindkét oldalon volt egy-egy fontos hiányzó. Míg az acélvárosiaknál Eaton Demetrius Lamar sérülés miatt volt kénytelen az oldalvonalon kívülről végig néznie csapata játékát, addig a hazaiaknál Chris Murraynek haza kellett utaznia. Az első negyedben egy adok-kapok összecsapást láthatott a közönség. A Steelers kezdte Troy Rice 3 yardos elkapott touchdownjával, amit egyébként Anton Ushenko remekbeszabott elkapása előzött meg. A Heroes válasza nem késett sokat, Kali Rashaad pár tacklet kikerülve egy 60 yardos elkapott TD-t hozott össze. Ushenko folytatta a sormintát, egy 40 yardos elkapással szerezte meg újra a Steelers-nek a vezetést. A játékrész mégis egállal ért véget, Khalid Ali néhány testcsel segítségével jutott be közelről az end zone-ba. A második játékrészben újfent a Miskolc Steelers jutott előnyhöz, Troy Rice 50. magyarországi nagypályás touchdownja egy élményszámba menő 40 yardos elkapás volt. A Heroes viszont ezúttal nem tudott válaszolni, hiszen Ushenko szerezte meg Ali átadását, majd A.J. Benson is feliratkozott a pontszerzők közé. Hamar felébredt az Eger. A kick-off Rashaad kezében landolt, aki kereken száz yardot nyargalt a végzónáig. Ezután az Acélosok elvesztették a kick-off után a labdát, amire az Eger csapott le. Fenyvesi Csaba végül egy 17 yardos elkapással hozta vissza a meccsbe csapatát. 34-28-ra vezetett a Miskolc a nagyszünetben.

Kali Rashaad (8) a kiállításáig a Heroes egyik motorja volt

Kali Rashaad (8) a kiállításáig a Heroes egyik motorja volt

A második félidőben már mindkét együttes szolidabban teljesített, jobban odafigyelt a védekezésre. Bár a Heroes dolgát megnehezítette Rashaad targeting miatti kiállítása. A harmadik negyedben viszont a Miskolc növelte előnyét, Vasyl Yordan 5 TD-passz után 25 yardról, 2 nagy testcsel után befutott az end zone-ba. A találkozó természetesen ekkor még nem dőlt el. Az utolsó negyedben hajtott az Eger amennyire csak tudott, Fenyvesinek sikerült egy 60 yardos elkapással faragni a hátrányon, de a végén már nem jött össze a fordítás, így 40-34-re nyert a Steelers és alapszakasz elsőként zárt.

Fotók: Pazár András

Eger Heroes-Miskolc Steelers 34-40 (14-14, 14-20, 0-6, 6-0)
Pontszerzők: Kali Rashaad, Fenyvesi Csaba 2-2 TD, Khalid Ali 1 TD, Tóth Attila 4 XP, illetve Troy Rice, A.J. Benson 2-2 TD, Anton Ushenko, Vasyl Yordan 1-1 TD, Jónás Máté 4 XP.

Szeredi László, az Eger Heroes vezetőedzője: Három touchdownunkat is annullálták a mérkőzésen. Az én fejemben így mi nyertünk. És emellett még egy erősen kérdéses döntés miatt azt egyik játékosomat kiállították a játékvezetők. Ettől függetlenül viszont nagyon sok hibát vétettünk. Fontos az, ahogyan játszunk, mivel itt Egerben rengeteg jó képességű játékos van. Irányítani kell a találkozót. A meccsen próbáltunk minél több hangsúlyt fektetni egyébként a special teamre, ami Kali 100 yardos visszahordásánál is megmutatkozott.

Eaton Demetrius Lamar, a Miskolc Steelers vezetőedzője: Tudtam, hogy ez a találkozó nagyon nehéz lesz. Az ellenfélnél ráadásul voltak olyan játékosok, akik Miskolcról vannak. Ez a mi miskolci játékosainknak extra motivációt jelentett. Az egriek jól hajtották végre a taktikájukat. De tudtam, ha az offense-ünk oda tudja tenni magát, akkor meg lehet a győzelem. És így is lett. A második félidőben próbáltuk az órát lepörgetni, illetve a játékosokat is igyekeztünk pihentetni a meleg miatt. Megint a labdarúgással példálózva, a döntetlenért játszottunk.mafsz_XII_hungarian_bowl_esemeny_borito_960x720_03 digis

Pünkösdvasárnapon is volt bőven izgalom. A Győr egy esetleges sikerrel már a rájátszásban érezhette magát, a Farkasoknak viszont a siker mellé az is kellet, hogy hétfőn a Cowbells megverje a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz-t.

Phillip Garcia (2) élete meccsét játszotta

Phillip Garcia (2) élete meccsét játszotta

A találkozón a Cápák kezdtek jobban Horváth Gergely elkapásával szerezték meg a vezetést. Benkő Szabolcs berúgta az extrát. A Farkasok még az első negyedben fordítottak. Először Lenner Péter szerzett touchdownt, majd Xavier Marsden is beért az end zone-ba. Az egypontost a másodiknál Baksa Ferenc hiányában Majoros Csaba értékesítette. A második negyedben a Wolves tovább növelte előnyét Bencsics Márk futott egy touchdownt, majd Majoros értékesített egy mezőnygólt. 22-7-re állt a nagyszünetben a találkozó a fővárosiak javára. A Cápáknak elszállóban voltak az esélyeik.

Xavier Marsden offense-ben és defense-ben is nagyot produkált

Xavier Marsden offense-ben és defense-ben is nagyot produkált

A harmadik negyedben viszont beindult a vendégek gépezete, sorozatban 3 hatpontost hoztak össze. Phillip Garcia futásával faragtak hátrányukon a vendégek. Ezt követően Gyarmati Máté szerezte meg Bencsics átadását. A lehetőséggel élt a Győr, Andres Fernandez elkapásával és Becs László kétpontosával. A Sharks ezután fordított. Lenner elejtett labdáját megkaparintotta a vendég együttes. Az újabb offenzívából pedig ismét pontokat tett fel az eredményjelzőre a Győr, ezúttal is Fernandez szerzett hatpontost. A hazaiak fordítani tudtak, Bencsics futása és Majoros extrája 29-28-ra módosította az állást. Ezt követően Marsden egy fumble return touchdownnal növelte a fórt. Jöhetett az utolsó negyed, ahol egy adok-kapokba ment bele a két együttes Garcia fordított, majd Gecser válaszolt. Az izgalmak fokozódtak, amikor Garcia kétszer is megtalálta Horváthot: először egy TD-passzal, majd a kétpontosnál is. A találkozót viszont a Wolves el tudta dönteni. A végén Marsden és Bencsics is beért az end zone-ba. Egy perccel a vége előtt még belefért egy trükkös kétpontos, amit Borek Dávid szerzett. 57-44-es győzelmet aratott végül a fővárosi gárda, de a sorsa a Kolomposok kezében volt.

Fotók: Bratincsák Péter

Budapest Wolves-Győr Sharks 57-44 (13-7, 9-0, 14-21, 21-16)
Pontszerzők: Xavier Marsden, Bencsics Márk 3-3 TD, Lenner Péter, Gecser Máté 1-1 TD, Borek Dávid 1 PAT, Majoros Csaba 1 FG és 4 XP, illetve Phillip Garcia, Andres Fernandez, Horváth Gergely 2-2 TD, Becs László, Phillip Garcia, Horváth Gergely 1-1 PAT, Benkő Szabolcs 2 XP.

Miakich Gábor, a Budapest Wolves defensive koordinátora: Úgy futottunk neki a Sharks meccsnek, hogy nincs min izgulni, mert ha nyerünk, akkor még nem dől el semmi. Mindenki becsülettel küzdött a sikerért, így megérdemelten nyertünk. A mérkőzésen viszont nagyon hullámzó volt a teljesítményünk. Az első félidőben még úgy tűnt, hogy sima lesz, viszont a harmadik negyedben behúztuk a kéziféket és visszajött a Győr, náluk volt a momentum. Ezután a meccs átment egy adok-kapokba, mint egy nehézsúlyú bokszmeccsen, röpködtek a pofonok jobbra-balra. Szerencsére az offense is hamar összeszedte magát. A 44 kapott pontnak nem, de az 5 labdaszerzésnek örültem. Végül, amikor megtudtuk, hogy a Cowbells nyert, akkor megnyugodtunk és elkezdtünk a Steelers-re koncentrálni. Ez a Győr bebizonyította, hogy az alapszakasz végére egy erős csapattá vált, ami ha jövőre is együtt marad, akkor akár a bajnoki címért is küzdhet.

John Burleson, a Győr Sharks vezetőedzője: A támadósor remekül kezdett a mérkőzésen. Ezután viszont engedtük, hogy a kommunikációs problémák és a meleg megzavarja a koncentrációnkat. De a harmadik negyedben összeszedtük magunkat és 3 TD-t vittünk fel az eredményjelzőre. Phil Garcia az idei legjobbját nyújtotta, Andres Fernandez pedig hozta szokásos formáját. Az offense mindent beleadott. A végén viszont szerintem a játékvezetők belenyúltak a meccsbe, amivel még visszajöhettünk volna. A védelmünk viszont hullámzóan produkált, de inkább több szebb momentuma volt.

 

A Farkasok tehát mehettek szurkolni a városi rivális Cowbells-nek Dunaújvárosba. A Kolomposok már biztos résztvevői voltak a rájátszásnak, a Gorillaz-nak egy siker viszont a harmadik helyet jelentette volna.

Krasznai Balázsnak (7) jól ment a játék, míg meg nem sérült

Krasznai Balázsnak (7) jól ment a játék, míg meg nem sérült

Az első félidőben nagyon úgy tűnt, hogy a Duna-partiak járnak majd jól. A két védelem kiélezett csatát vívott egymással. A második negyedben Beretka József mezőnygóljával a Gorillák jutottak előnyhöz. Majd Mátrai Bence a blokkolt punt után az end zone-ban szedte fel a szabad labdát. Beretka egypontosával már 10-0-ra vezetett a Gorillaz. Ezzel a részeredménnyel mehettek a csapatok pihenni.

Roják Richárdnak (5) sokszor a hátát nézték a Gorillaz védők

Roják Richárdnak (5) sokszor a hátát nézték a Gorillaz védők

A Dunaújváros fórja a harmadik negyedben tovább nőt, Dr. Bachrathy Dániel futott TD-jével. 17 pontos hátrányban volt a Cowbells. A fővárosiak hasonló helyzetbe kerültek, mint a Heroes korábban ellenük. Takács Bence elkapott TD-je viszont megtörte a csendet: 17-6. Az utolsó játékrészben már megrázták magukat a fővárosiak. Cseperkáló Péter idei első TD-jével zárkózni kezdtek a Kolomposok. Ezután támadhatott a Gorillaz, viszont Krasznai Balázs passzát Demeter Ádám lelopta a levegőből. Jöhetett a Cowbells. Roják Richárd vezérletével meglett a fordítást érő hatpontos. Ezt követően Váry Tamás megfutotta a kétpontost. A végére maradtak még izgalmak. A fővárosiak többször eldönthették volna a találkozót. Azonban Nagy Kevin interceptionjével megnyugodhattak a Kolomposok, 20-17-re győztek és elszomorították a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz játékosait. Viszont örömet szereztek a Farkasoknak, akik bejutottak a rájátszásba.

Fotók: Kárpáti Gábor

DAK Acél Dunaújváros Gorillaz-Budapest Cowbells 17-20 (0-0, 10-0, 7-6, 0-14)
Pontszerzők: Dr. Bachrathy Dániel, Mátrai Bence 1-1 TD, Beretka József 1 FG és 2 XP, illetve Takács Bence, Cseperkáló Péter, Roják Richárd 1-1 TD, Váry Tamás 1 PAT.

Bachrathy Kornél, a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz elnöke: Végletekig kiélezett mérkőzést vívtunk egy jelentős tapasztalat- és létszámfölényben játszó Cowbells ellen, ami önmagában komoly fegyvertény. A támadósorban 3 cserénk volt mindössze, de végül annyi sérültünk lett, hogy csoda, hogy be tudtuk valahogyan fejezni a meccset. A végére elfáradt az addig remekelő védelmünk is, így a “komplettebb” csapat megérdemelten győzött. Krasznai beállítása jót tett a támadósorunknak, sokkal jobban ment a játék. Sajnos mikor lesérült a fél támadófal, már nem tudtunk eredményesek lenni. Kőkemény, de sportszerű meccs volt, gratulálunk és sok sikert kívánunk a Cowbells-nek a folytatásra. Összességében elmondható, hogy helyt álltunk az elit osztályban. Mindenkit megizzasztottunk, jövőre pedig már komolyan számolni kell majd velünk az esélyesek között.

Andre Bynoe, a Budapest Cowbells running back edzője: Véleményem szerint a csapat csak a negyedik negyedben volt a pályán, de az elszántság és a küzdeni tudás megjelent a srácokon, hiszen 17-0-ról álltak fel. Viszont az első három negyed alapján a srácoknak még van hova fejlődnie. A futók és a támadófal közötti időzítés is sokat fejlődött. Ha jobban összeszoknak, és többet edzenek együtt, akkor a meccsek napján is sokkal hatékonyabbak lesznek.ration_media_HFL_white_transp

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Maker’s Mark

CSAPAT GY V SZP KP
1 Budapest Wolves 5 0 152 66
2 Budapest Cowbells 4 1 102 54
3 Fehérvár Enthroners 3 2 117 67
4 Kijev Capitals 2 3 88 111
5 Győr Sharks 1 4 84 161
6 Miskolc Steelers 0 5 96 180

 utolsó frissítés: 2019.06.02.

Maker's Mark HFL eredmények

thumbnail_gomb_archiv

Powerade

CSAPAT GY V SZP KP
KELET
1 Eger Heroes 6 0 190 92
2 Budapest Cowbells 2 4 2 115 85
3 Nyíregyháza Tigers 4 2 134 116
3 Budapest Titans 2 4 109 151
5 DEAC Gladiators 1 5 74 142
NYUGAT
1 Szombathely Crushers 6 0 259 59
2 Dunaújváros Gorillaz 3 3 158 125
3 Dabas Sparks 3 3 71 114
4 Budapest Wolves 2 1 5 71 143
5 Budapest Eagles 0 6 33 188

 utolsó frissítés 2019.06.23.

DIV I eredmények

thumbnail_gomb_archiv

TD STORE

CSAPAT GY V SZP KP
1 Tatabánya Mustangs 6 0 203 61
2 Rebels Oldboys 5 1 192 83
3 Miskolc-Szirmabesenyő Renegades 4 2 221 103
4 VSD Rangers 3 3 101 117
5 CFS Guardians 3 3 127 143
6 Szombathely Crushers 2 3 3 70 110
7 Kaposvár Hornets 2 4 93 107
8 Jászberény Wolverines 1 5 16 155
9 Diósd Saints 0 6 6 150

utolsó frissítés 2019.06.17.

DIV II eredmények

thumbnail_gomb_archiv

 

Junior U19

Junior U19 GY V SZP KP
KELET
1 Gladiators 4 0 114 36
2 Budapest Cowbells 3 1 116 46
3 Nyíregyháza Tigers 2 2 60 63
4 Miskolc Steelers 1 3 56 91
5 TD Store Eagles 0 4 30 140
NYUGAT
1 Budapest Wolves 4 0 115 23
2 Young Guns United 3 1 77 26
3 Enthroners 2 2 91 62
4 Tatabánya Mustangs 1 3 57 122
5 Győr Sharks 0 4 48 154

utolsó frissítés: 2018.11.04.

Eredmények

Serdülő U17

Csapat GY V-D SZP KP
1 Enthroners 2 0 92 44
2 Győr Sharks 1 1 85 62
3 TD Store Eagles 1 1 32 47
4 Újpest Bulldogs 0 1 6 42
5 Eger Heroes 0 1 0 20

utolsó frissítés: 2018.10.01.

Eredmények

Támogatók

fehérvár címer

cellectnvsz logó

Média támogatók

digisport logonemzeti sport bowlfuzovel
Photo:in-visible
MAFSZ_photopium_logo