Elek-parádéval a Kutyáké az arany

A szombati napot a divízió I. fináléja zárta, amely egy magas színvonalú összecsapást hozott. Az Acélosok nagyon megnehezítették a fővárosiak dolgát, és végül csak az utolsó játékrészben dőlt el a találkozó.

Már az első negyedben bekezdett mind a két csapat. A Steelers rögtön egy 80 yardos Martin Medvec futott TD-vel ragadta magához a kezdeményezést, amellyel meg is adta az alaphangot az összecsapásnak. Imricskó Péter berúgta az extrát. Azonnal jött is a válasz a fővárosiaktól. Ugyan egy kicsit nehezen verekedte át magát a hazai defense-en a Bulldogs, hiszen Ondrej Draveckij, illetve Tőzsér Mihály is remekül védekezett, azonban Elek Dávid révén sikerült egy pontra feljönnie, majd Füles Tamás extrájával kiegyenlítenie az Újpestnek. Az Acélosoknak sikerült válaszolniuk még a negyed vége előtt. Egy Bulldogs punt urán beleértek a labdába a miskolciak és Oláh Dániel vissza tudta szerezni a labdát, de a Kutyák támadásánál is volt egy fumble, amely után Victor Sencak is szemfüles volt és megkaparintotta csapatának a játékszert. Ezt a lehetőséget kihasználva Medvec egy 88 yardos futást követően ismét vezetéshez juttatta az Acélosokat. Imricskó extrája ezúttal sikertelen volt.

Martin Medvec-et (33) nehezen tudták megállítani

Martin Medvec-et (33) nehezen tudták megállítani

A második negyedben aztán a Steelers tovább növelte előnyét, miután Yuriy Nahornyak-nak sikerült leszedni Ábrahámi Dávid passzát a levegőből, megszerezve ezzel csapatának a támadás jogát. A lehetőséget kihasználva Vasyl Jordan egy 16 yardos átadással látta el Hanász Róbertet, aki a labdát már az end zone-ban várta. Majd az Acélosok irányítója a TD-passzt követően egy kétpontost is futott. A Bulldogs viszont még a félidő vége előtt válaszolni tudott egy szépen felépített támadás után, amelynek a végén Tóth Levente szerzett TD-t. Füles berúgta az extrát, amellyel már csak egy touchdown volt a különbség a két gárda között.

Hanász Róbert (80) sokszor gondot okozott a Kutyák védelmének

Hanász Róbert (80) sokszor gondot okozott a Kutyák védelmének

A szünet után egy teljesen új Újpest lépett a pályára, hiszen azonnal pontokat tudtak szerezni, mégpedig ismét Elek Dávid révén, aki 70 yardot tett meg a malacbőrrel az end zone-ig. Füles extráját ezúttal blokkolták a hazaiak. Ugyan maradt az egypontos acélvárosi előny, de nem sokáig, hiszen a Bulldogs védelme nagyon megrázta magát a harmadik negyedben. Először Fróna Levente, illetve Proksa Gellért együttes erővel sack-elték Jordan-t, majd egy fumble-t követően Takács Róbert szedte össze a labdát. Az újabb támadási lehetőséget pedig ismét kihasználta a Pacuk-legénység. Ismét egy remekül felépített offenzíva után Tóth Levente futott egy 8 yardos touchdown-t. Füles ezúttal értékesítette az extrát. Ezek után a védelmeké volt a főszerep, de kiemelkedőt nyújtott a Bulldogs játékosa, Oláh Richárd, aki sack-elni tudta Jordan-t, punt-ra kényszerítve ezzel a hazaiakat.

Elek Dávid (84) bombaformában volt a döntőn

Elek Dávid (84) bombaformában volt a döntőn

Az utolsó játékrész elején viszont meg tudta fordítani az állást a Steelers. Ezt a pontszerző akciót azonban egy 70 yardos Szabó Krisztián elkapás előzte meg még a harmadik negyedben. Végül Martin Medvec megszerezte harmadik TD-jét is a találkozón egy 8 yardos futással. Ez után kétpontossal kísérleteztek a hazaiak, amelyet Vasyl Jordan értékesített. Viszont csattanós választ adott a Bulldogs, hiszen két hatpontost is szereztek, ráadásul mindkettőt Elek Dávid hozta össze, először egy 23 yardos, majd egy 1 yardos futással. Mindkét pontszerzésnél kétpontossal próbálkoztak a Kutyák, amelyeknél az elsőt Elek értékesítette, a másodikat pedig Tóth Levente. Emellett kiemelendő Oláh Richárd munkája a defense-ben, aki a két TD között ismét sack-elni tudta Vasyl Jordan-t. Az utolsó pillanatokat próbálta kihasználni a Steelers, hogy még szorosabbá tegye a végét. Ez sikerült is, hiszen Medvec megszerezte negyedik hatpontosát is az összecsapáson, amely után Imricskó értékesített egy extrát. Azonban 32 másodperccel a meccs vége előtt már nem tudott csodát tenni a Miskolc és a Bulldogs 43-36-ra megnyerte a Pannon Bowl-t egy kiélezett mérkőzésen. A döntő legjobbja az 4 touchdown-t szerző és egy kétpontost értékesítő Elek Dávid lett.

A bajnok Újpest Bulldogs

A bajnok Újpest Bulldogs

Fotók: Durucz Ádám, Környei Béla

 

Miskolc Steelers-Újpest Bulldogs 36-43 (13-7, 8-7, 0-13, 15-16)
Pontszerzők: Martin Medvec 4 (xp (az elsőnél és az utolsónál): Imricskó Péter 2, 2pt (a harmadiknál): Vasyl Jordan), Hanász Róbert (2pt: Vasyl Jordan), illetve Elek Dávid 4 (xp (az elsőnél): Füles Tamás, 2pt: Tóth Levente (az utolsó előttinél), Elek Dávid (az utolsónál)), Tóth Levente 2 (xp (az elsőnél): Füles Tamás).

10379138_693739440697088_1350965909_nSzáraz Zsolt, a Miskolc Steelers vezetőedzője és az esemény főszervezője: Én úgy gondolom, hogy jól felkészültünk az Újpestből, tényleg nagyon jó döntőt játszottunk és edzői szemmel is nézve nagyon színvonalas és változatos volt. Az első félidőben sikerült ráerőltetnünk az akartunkat az Újpestre, amelyet az eredmény is tükrözött. Viszont a második félidőben nem tudtunk mit kezdeni Elekkel, aki nagyon jól találta meg a réseket és ment át a mi védelmünkön. A harmadik negyedet pedig nem tudtuk lehozni, ami a Steelers-nek szinte már védjegyévé vált. Ez így sikerült, megpróbáltunk mindent, de ez volt benne a mai meccsben. Tavaly, amikor elkezdtük ezt a munkát, akkor vissza kellett hozni ezt a Steelers-t az életbe, a köztudatba és én úgy gondolom, hogy jó úton haladunk. Nagyon jó igazolásaink voltak az idén és kellettek is, hogy elérjük ezt az eredményt. Én csak remélem, hogy a közeljövőben én is hasonlóan jó csapatot tudok vezetni. A következő szezonban szeretnénk tovább folytatni ezt a munkát, de természetesen sok mindentől függnek majd ezek a lehetőségek. Nagyon ritkán kerül vidékre egy ilyen rendezvény, de úgy gondolom, nem vallottunk szégyent, volt elég szép számú néző, jó programokat kínáltunk és a meccsekről sem feledkezhetünk meg, mert nagyon jó körítésben és hangulatban teltek el. Nem gondolnom, hogy bárki rossz szájízzel távozott volna innen.

IMG_0647Pacuk László, az Újpest Bulldogs vezetőedzője: Ez egy harcos szezon volt, de hát természetesen mindig jó így egy bajnokságot nyerni. Tavaly csináltuk azt, hogy Elek Dávid irányított Ábrahámi Dávid helyett, de akkor csak a red zone-ban alkalmaztuk. Viszont most nem éreztem Ábrahámi Dávidban azt az erőt, ami kellett volna ahhoz, hogy egy ilyen erős csapat ellen el tudja vezetni az offense-t és nem akartam olyan helyzetbe hozni, hogy esetleg az ő hibájával elveszítsük a döntőt. Jövőre már gondolkodtunk a HFL-en is, amely nemcsak az én döntésem és nemcsak szakmai elhatározás. Most mindenki pihenni fog, a nyárral foglalkozunk és lesz még erre időnk, hogy eldöntsük. Én a nemzetközi kupaporond ellen vagyok, gyakorlatilag azért is jöttem egy olyan egyesülethez, ahol nem fenyegetnek azzal, hogy külföldre kell utaznom. Én azt gondolom, hogy eléggé sok dolgunk van még itt Magyarországon, mígnem versenyképesek nem leszünk a nemzetközi mezőnnyel. Nyilván egy kicsit hullámzó volt a teljesítmény, de ehhez azért kell egy ellenfél is. Ez egy nagyon jó játékosokból álló társaság. A mérkőzés elején egy kicsit ott maradtunk az öltözőben, az első játékból kapott TD akár meg is pecsételhette volna a sorsunkat, és a beharangozónál mondtam, ha 2-3 TD-vel elmegy az ellenfél, akkor a másik csapatnak nehéz lesz visszajönni. Szerencsére nekünk sikerült és képesek voltunk fordítani. Azt gondolom kondícióban sokkal jobban bírtuk náluk. Azért a defense is néha hullámzó volt, de Vasyl Jordan és az ő elkapói sok nehézséget okozna minden védelemnek.

IMG_0734Elek Dávid, az Újpest Bulldogs elkapója és a Pannon Bowl MVP-je: Tavaly az egy álom volt, hogy most idén is eljussunk a divízió I. döntőjéig, azonban az alapszakasz után egy kicsit kétségeink voltak ezzel kapcsolatban. A rájátszásban sikerült összeszednünk magunkat és végül ideértünk. Nem hittem volna, hogy még egyszer sikerül elnyernem az MVP trófeát. Jövőre szeretnénk a HFL-ben indulni, majd meglátjuk még, hogy mire leszünk képesek ott. Szeretnénk minél jobban szerepelni ott, és ha sikerül, akkor akár a döntőbe is eljutni.

 

A döntőről Környei Béla galériáját itt, Durucz Ádámét pedig itt tekintheti meg.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Maker’s Mark

Hamarosan

 utolsó frissítés: 2021.09.20

HFL_2_Rajztábla 1

thumbnail_gomb_archiv

TD Store

Hamarosan

 utolsó frissítés 2021.09.20.

DIV1_Rajztábla 1

thumbnail_gomb_archiv

Redda-Futár

Hamarosan

utolsó frissítés 2021.09.20.

MAFSZ_Scheduleewrgt-09

thumbnail_gomb_archiv

 

Junior U19

Hamarosan.

utolsó frissítés: 2021.12.14.

U19_Rajztábla 1

thumbnail_gomb_archiv

Serdülő U17

Hamarosan

utolsó frissítés: 2021.12.14.

U17_Rajztábla 1

thumbnail_gomb_archiv

Gyermek U15

Hamarosan

Utolsó frissítés: 2021.12.13.

U15_Rajztábla 1

thumbnail_gomb_archiv

Támogatók

fehérvár címer

cellectnvsz logó

JP AUTO_logo black_RGB-01

Média támogatók

Fehérvár Médiacentrum