ELKÉSZÜLTEK A 2021-ES FELNŐTT BAJNOKSÁGOK SORSOLÁSAI!

2020-as év végétől három külföldi csapattal is tárgyalt szövetségünk akik potenciális részvevői lettek volna az idei HFL küzdelmeiben. A Bratislava Monarchs szerepelt már bajnokságunkban, 2015-ben győzedelmeskedtek a legmagasabb osztályban. Idén az osztrák Divízió I-ben (másodosztály) nem indulnak, ezért egészen idén februárig elsejéig tárgyaltunk velük, sajnos a határzárra és financiális okokra hivatkozva nem vállalták a HFL küzdelmeit.

A Szlovák csapat mellet két Ukrán egyesület is megkeresett minket a tavalyi év végén és a 2019-es évhez hasonlóan – amikor a Capitals a döntőig menetel – szerettek volna idén is legmagasabb osztály összecsapásaiban részt venni. A már magyar szurkolók által is ismert Kijev Capitals, és a hazai bajnokságban sosem látott Kijev Patriots is készen állt a banokságra.  A jelenleg is fennálló határzár viszont meghiúsította azt, hogy egy nem uniós ország határozott igent mondjon a magyar bajnokságban való szereplésre, de mind a két egyesület vezetője azt kérte, hogy maradjuk kapcsolatban, hiszen számukra mindig nagy kihívás a HFL, így a 2022-es szezonban számolhatunk ezzel a két csapattal a magyar porondon.

Nagy változás még a 2019-es HFL szezonhoz képest, hogy a Miskolc Steelers erre a szezonra közös csapatot indít a Miskolc Renegadessel és a Divízió I-ben indulnak. A bordosiak célja ezzel az, hogy a másodosztályt megnyerve, megerősödve tudjanak majd visszatérni a HFL küzdelmeibe, a 2022-es szezonra. Ahogy az osztrák bajnokságban is csökkentett létszámmal – mindössze hat csapattal – tud idén elindulni idén az AFL, úgy a HFL létszáma is megcsappant és négy csapat küzdelmeit hozza majd a 2021-es esztendő. Jövőre megerősödve szeretnénk újra egy legkevesebb hat csapatos HFL-el kiszolgálni szurkolóinkat, amennyiben a járványhelyzet ezt engedi.

Divízió I-ben a Miskolci alakulaton kívül van egy új érkező is, a tavaly Divízió II-ben alapszakaszt nyerő VSD Rangers. A 2020-as Divízió II-es bajnokság rájátszásában szereplő csapatok közül valamennyinek felajánlotta szövetségünk, hogy csatlakozzanak a Divízió I-hez, ezzel a lehetőséggel az egri csapaton kívül csak a dunakeszi alakulat élt.

A Divízió II-ben is köszönthetünk régi/új csapatokat. Idén lett tagszervezetünk a Levelek Spartans együttese, akik Divízió II-es bajnokságban kívánják megmutatni mire képesek. Ezek mellett egy visszatérő csapatunk is van, az Újpest Bulldogs, akik 2017 után újra beadták nevezésüket a harmadosztályba.

A rövid helyzetelemzés után nézzük, milyen lebonyolítással fognak elindulni felnőtt bajnokságaink a 2021-es évben. Szeretnénk felhívni mindenki figyelmét, hogy az alábbiakban feltüntetett összecsapások nem jelentik a mérkőzések sorrendjét is. A végső sorrendet a versenynaptár tartalmazza majd.

Maker’s Mark HFL

Két alapszakaszi kör kerül megrendezésre ebben a bajnokságban. Az első körben mindenki játszik mindenkivel a csoporton belül. Első alapszakaszi kör után az utolsó helyen végzett csapat kiesik, és a maradék három csapat újabb kört játszik. Második alapszakaszi körbe jut az első három csapat, akiknek a kieső csapat ellen elért eredményeit semmissé tesszük és így állítunk fel sorrendet elsőtől harmadik helyig.

A második alapszakaszi körben ismét mindenki játszik mindenkivel csoporton belül, azzal a kitétellel, hogy aki az első alapszakaszi körben fogadott egy csapatot, az a másodikban utazni fog.
A második alapszakaszi kör után az első két csapat játssza a döntőt.

Íme a sorsolás, az első alapszakaszi körben a hazai csapat elöl

2021 HFL

Divízió I.

A Divízió 1 küzdelmeire benevezett 8 csapat két, egyenként négy csapatos csoportot alkot. A Nyugati-, és a Keleti csoportot.

Keleti Csoport:
Dabas Sparks
DEAC Gladiators
Eger Heroes
Miskolc American Futball Team

Nyugati Csoport:
Budapest Cowbells II
Budapest Titans
NBA Crushers
VSD Rangers

Minden csapat 5 mérkőzést játszik. Csoporton belül mindenki játszik mindenkivel, a másik csoportból pedig még két csapattal. Csoportmérkőzések után az elődöntőkben a Nyugati csoport első fogadja Keleti csoport másodikat és Keleti csoport első fogadja Nyugati csoport másodikat.

A két elődöntő győztese játssza a Pannon Bowl-t.

Íme a sorsolás, hazai csapat elöl

2021 Divízió I

Divízió II.

A 12 nevezett csapat kettő darab, hat csapatos csoportot alkot, Nyugati-, és Keleti csoportot.

Keleti Csoport:
CFS Guardians
Dak Acél Gorillaz
Levelek Spartans
Rebels Oldboys
Újpest Bulldogs
Wolverines

Nyugati Csoport:
Budapest Wolves II
Diósd Saints
Fehérvár Enthroners II
Kaposvár – Taszár Hornets
Pécs Legioners
Tatabánya Mustangs

Csoporton belül az alapszakaszban mindenki játszik mindenkivel tehát mindenki öt mérkőzést játszik.  Csoportmérkőzések után az elődöntőkben a Nyugati csoport első fogadja Keleti csoport másodikat, és Keleti csoport első fogadja Nyugati csoport másodikat. A két elődöntő győztese játssza a Duna Bowl-t. 

Íme a sorsolás, hazai csapat elöl

2021 Divízió II

Jó szurkolást kívánunk kedves szurkolóinknak, versenynaptárral nemsokára jelentkezünk.

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Maker’s Mark

Hamarosan

 utolsó frissítés: 2021.09.20

HFL_2_Rajztábla 1

thumbnail_gomb_archiv

TD Store

Hamarosan

 utolsó frissítés 2021.09.20.

DIV1_Rajztábla 1

thumbnail_gomb_archiv

Redda-Futár

Hamarosan

utolsó frissítés 2021.09.20.

MAFSZ_Scheduleewrgt-09

thumbnail_gomb_archiv

 

Junior U19

Hamarosan.

utolsó frissítés: 2021.12.14.

U19_Rajztábla 1

thumbnail_gomb_archiv

Serdülő U17

Hamarosan

utolsó frissítés: 2021.12.14.

U17_Rajztábla 1

thumbnail_gomb_archiv

Gyermek U15

Hamarosan

Utolsó frissítés: 2021.12.13.

U15_Rajztábla 1

thumbnail_gomb_archiv

Támogatók

fehérvár címer

cellectnvsz logó

JP AUTO_logo black_RGB-01

Média támogatók

Fehérvár Médiacentrum