Először lesz nyugati rangadó, a keletiek Budapestre utaznak

Nehéz lesz a nézőknek kiválasztaniuk, hogy az elitliga melyik rangadóját válasszák ezen a hétvégén. A bajnokcsapatok csatája élvezetes lesz, nosztalgikus hangulatban érkezhet majd Győrbe Grátz Vilmos is, illetve sorsdöntő összecsapás lehet a Hősök és a Kolomposok csatája Budapesten.

Michael McCrary lehet a Miskolc elkapóinak ellenszere

Michael McCrary lehet a Miskolc elkapóinak ellenszere

A hatszoros magyar bajnok Budapest Wolves először játszik idén hazai pályán a HFL-ben. Első összecsapásán nagy kihívás elé néz, hiszen a címvédő Miskolc Steelers-zel kell megmérkőznie. Az Eger Heroes elleni legutóbbi párharcuk jobban sikerült, mint azt sokan gondolták volna. A Farkasok kihasználták az egri secondary gyengélkedését és 1 touchdownt leszámítva mindegyik hatpontosuk elkapott volt. Így a borsodiaknak nagyon komoly feladatot jelenthet, hogy ezt levédekezzék. De emellett a megerősített secondary Xavier Marsdennel, illetve Michael McCraryvel is jónak tűnik. Elképzelhető, hogy a kezdeti botladozás után újra egy éhes Farkas falkát láthat majd a nagyérdemű.

Vasyl Yordan (9) bomba formában van idén

Vasyl Yordan (9) bomba formában van idén

A Steelers jelenleg vezeti az alapszakaszt és nem is hiába. Eddig stabil védekezéssel és támadással rukkoltak elő az acélvárosiak és ezt a tendenciát minden bizonnyal fenntartanák a hatszoros bajnok ellen is. Ám Vasyl Yordan és az elkapó sor ismét egy kemény defense-zel néz szembe. Ám a Budapest Cowbells és a Dunaújváros Gorillaz is hasonlóan erős védősorral állt elő, mégis győzni tudott ellenük a Steelers. Ami viszont kulcsfontosságú lehet, hogy az ukránokkal megerősített masszív védelem hogyan fog most produkálni. A tavalyi meccsek tapasztalatai alapján egy igen pontgazdag találkozó elé nézünk.

Fotók: Bratincsák Péter, Pazár András

Kovács István, a Budapest Wolves vezetőedzője: Nyilván azért mentünk Rómába, hogy tanuljunk és minél többet el tudjunk hozni a játékosainknak. Lesz, amit relatív gyorsan be tudunk építeni az edzéseinkbe, más dolgokat valószínűleg csak az off-season folyamán veszünk majd elő megint. A Michigan stábjával kialakított aktív kapcsolat lehet a leghasznosabb hosszú távon a csapatnak. A Steelers-zel kapcsolatban jó mérkőzésre számítok, látványos játékra. Az új igazolásaink nagyon keményen dolgoznak és mindent megtesznek, hogy hasznos tagjai legyenek a csapatnak.

Eaton Demetrius Lamar, a Miskolc Steelers vezetőedzője: A csapatmorál hétről hétre változik. De biztos vagyok benne, hogy a srácok tudják, mennyire fontos ez a találkozó. Egy győzelemmel bebiztosíthatjuk a helyünket a playoffban. A srácok mindent vagy semmit hangulatban vannak. Nehéz mit mondani a Farkasokról, mert az elmúlt hetekben sokat formálódtak, különösen a két import érkezésével. A támadásokban is változtathattak az elmúlt két meccsükhöz képest. De mint minden csapatnál, így nálunk is, valami sosem változik, és az a mentális erő a játékosoknál, valamint a képesség, hogy koncentrálni tudjanak. Az fog nyerni, aki jobban akar győzni.

Budapest Wolves-Miskolc Steelers
Időpont: május 7. (vasárnap), 12.00
Helyszín: ELMŰ Sporttelep (Budapest, Népfürdő utca 18-20.)
Belépő: 1000 Ft (14 év alatt ingyenes)

pp

Izgalmas csatát hozhat a Győr Sharks-DAK Acél Dunaújváros Gorillaz összecsapás. Már csak azért is, mert a HFL 2012 óta íródó történelmében ez lesz az első nyugati rangadó. Ráadásul egy ember számára biztos nagy érzelmi töltettel bír majd.

Andres Fernandez (labdával) lehet a győriek legveszélyesebb fegyvere

Andres Fernandez (labdával) lehet a győriek legveszélyesebb fegyvere

A Győr Sharks a két héttel ezelőtti vereség után nehéz helyzetbe került, hiszen veszélyben van a rájátszásba jutásának az esélye. Ráadásul, nagyon nehéz mérkőzések várnak rá. Kezdve a Gorillaz elleni, amelyen ha vereséget szenvednek, akkor tovább halványodik az esélye annak, hogy odaérnek a playoffba. Ezt John Burleson vezetőedző és a Sharks menedzsment is tudja, így még keményebben készültek a Gorillák elleni találkozóra. Mind a védelemben, mind a támadósorban van még hova fejlődniük a Cápáknak, de a defense már jónak nézett ki a Cowbells elleni összecsapáson. A támadósor egyik legbiztosabb pontja minden bizonnyal Andres Fernandez lesz, aki két meccsen 4 touchdownt szerzett.

A Gorillák javítanának a hazai vereség után

A Gorillák javítanának a hazai vereség után

Grátz Vilmos számára nosztalgikus hétvége következik, hiszen először küldi pályára a Gorillaz játékosokat volt csapata ellen. Tavaly még nem volt nehéz mindkét együttest egyszerre vezényelni, hiszen nem voltak egy osztályban. Grátz Vilmos egyébként 12 évet töltött a Cápák kötelékében. Ám nemcsak az ő személye lesz meghatározó ezen a találkozón, hanem a játékosoké is. A Gorillák a Steelers ellen hazai pályán elszenvedték első vereségüket a HFL-ben. A támadósor akkor gyengélkedett sokszor. Bachrathy Kornél sem volt kirobbanó formában, egyedül talán Mészáros Márton teljesítményét lehetett kiemelni. A védelem nagyon kemény játszott, de ők sem tudták feltartóztatni a Steelers elkapóit. Röviden, azért a Duna-partiaknak is még van hova fejlődniük.

Fotók: Kárpáti Gábor, Váradi Barna és Király Etelka

John Burleson, a Győr Sharks vezetőedzője: Minden nap azon dolgozunk, hogy jobbak legyünk. A játékosokat a technikájuk, a feladatuk végrehajtása és a hozzáállásuk alapján értékeljük. Egy szervezetként azt próbáljuk kideríteni, hogy valójában ki akar a Sharks játékosa lenni. A legfontosabb az volt, hogy a játékosok megértsék játékosként kik is ők és mit jelent a Cápának lenni. A Gorillaz ellen a legfontosabb, hogy egy csapat legyünk, jól hajtsuk végre a feladatainkat, valamint izgatottnak kell lenni, hogy pályára léphetünk. Ez nem a Gorillaz-ról szól, hanem hogyan valósítjuk meg a taktikát és a Sharks franchise érdekében.

Bachrathy Kornél, a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz elnöke: Régóta ismerjük már egymást a győriekkel, a közös múlt okán baráti a kapcsolat a játékosok között. Furcsa lesz ellenfélként játszani Győrben azoknak, akik korábban ott is szerepeltek, de nagyon várjuk, hogy összemérjük velük az erőnket. Azt gondolom, új dolgokra is számíthatunk tőlük, nem várok könnyű összecsapást, de bízom a győzelemben.

Győr Sharks-DAK Acél Dunaújváros Gorillaz
Időpont: május 7. (vasárnap), 15.00
Helyszín: Elektromos pálya (Győr, Kiskút liget)
Belépő: 1000 Ft (diákigazolvánnyal ingyenes)

 

A végére maradt egy újabb igen nagy izgalmakat ígérő összecsapás. A Budapest Cowbells az Eger Heroes-t látja vendégül. Ha csak a tavalyi szezonbeli párharcot nézzük, akkor nagyon izgalmas összecsapás elé nézünk.

A Cowbells védelmét nem lesz könnyű feltörni

A Cowbells védelmét nem lesz könnyű feltörni

De először szót kell ejteni a Budapest Cowbells-ről, amelynek a defense-e nagyon magabiztosan produkált két héttel ezelőtt, a Győr Sharks ellen. A Steelers elleni szezonnyitón még nem teljesített valami jól a liga legjobb védelme. A Vukovi Belgrád elleni CEFL-meccsen már látható jelei voltak a fejlődésnek, míg a Sharks ellen már a tavalyi Cowbells-defense-t láthattuk. Emiatt nem kell aggódnia sokat a Kolomposok edzőstábjának. A támadósor az, ami még nem tökéletes. Ott még össze kell érnie egy picit a csapatnak. Czirók Márton irányítóként továbbra is jól teljesít és a futók is próbálják hozni a kötelezőt, bár se a robbanékony Roják Richárd, se a bulldózer Cseperkáló Péter nem szereztek még idén pontokat. Ettől függetlenül, eljön majd ennek is az ideje.

Vakarcs Gergő fizikumával felveheti a versenyt a Cowbells védelmével

Vakarcs Gergő (21) fizikumával felveheti a versenyt a Cowbells védelmével

Az Eger Heroes számára jó emlékeket hoz elő egy bizonyos tavalyi Cowbells elleni összecsapás. Egy éve a bajnokság ugyanebben a periódusában találkozott ez a két együttes egymással. Akkor Eger volt a helyszín és a Hősök nagy meglepetést okozva nyertek. Ez egy fordulópont volt a Heroes-nak, hiszen ettől kezdve el kezdtek nyerni és alapszakasz harmadikként bejutottak a rájátszásba. Így ez egy fordulópont volt. Idén is az lehet. Az Eger futójátéka ebben a szezonban nagyon megerősödött a Vakarcs Gergő-Anthony Green Jr. tandemmel. Most minden bizonnyal az elkapóknak lesz majd több feladatuk, hiszen tavaly is ők szállították a győzelmet a Várvédőknek. Azonban a védelem és főleg a secondary lesz a kérdőjel. Chris Hall kiesése után egy újabb import érkezett az együtteshez, Kali Rashaad, akinek ez lesz az első meccse új alakulatában. Sokan kíváncsian várják, hogyan debütál majd.

Fotók: Bratincsák Péter, Váradi Barna és Király Etelka

Karim Trabelsi, a Budapest Cowbells vezetőedzője: Nagyon várjuk a találkozót. Készültünk a Heroes-ból, de szerintem az importjaik nem átütő erejűek vagy csak tartalékolnak. Az új játékosukról még nem tudok mit mondani. Szerintem a playbookjuk sem olyan bő. A legfontosabb, hogy a védelmünk ugyanolyan fegyelmezett és türelmes legyen, mint legutóbb. A támadósorunkkal nem voltam megelégedve. Sokat dolgoztunk az offense-en, de nagyobb különlegességekkel nem készülünk, csak egy-két meglepetéssel.

Szeredi László, az Eger Heroes vezetőedzője: Mindenben fejlődnünk kell az előző találkozónkhoz képest. Nehéz összecsapásra számítok, hiszen mindkét együttesnek ez sorsdöntő összecsapás lehet. Nekünk azért is lesz fontos, mert a legutóbbi találkozónk után bizonyítanunk kell. A Cowbells irányítójával és a kemény védelmével nehéz lesz felvenni a versenyt.

Budapest Cowbells-Eger Heroes
Időpont: május 7. (vasárnap), 16.30
Helyszín: Elmű Sporttelep (Budapest, Népfürdő utca 18-20.)
Belépő: 1000 Ft (14 év alatt ingyenes)ration_media_HFL_white_transp

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Maker’s Mark

2021-RE HALASZTVA

CSAPAT GY V SZP KP

 utolsó frissítés: 2020.06.20.


Maker's Mark HFL eredmények

thumbnail_gomb_archiv

Absolute Live

CSAPAT GY V SZP KP
KELET
1 Budapest Wolves 2 0 42 14
2 DEAC Gladiators 1 1 63 36
3 Miskolc Steelers 0 2 22 56
0 NYUGAT
1 Győr Sharks 2 0 64 48
2 NBA Crushers 1 1 46 28
3 DAK Acél Gorillaz 0 2 14 69

 utolsó frissítés 2020.10.19.


thumbnail_gomb_archiv

Divízió II.

CSAPAT GY V SZP KP
KELET
1 Eger Heroes 3 0 88 47
2 CFS Guardians 3 0 51 19
3 Rebels Oldboys 1 2 67 63
4 Miskolc-Szirmabesenyő Renegades 1 2 39 36
5 Jászberény Wolverines 0 4 0 80
NYUGAT
1 VSD Rangers 4 0 124 31
2 Tatabánya Mustangs 2 1 50 38
3 Pécs Legioners 1 1 17 41
4 Diósd Saints 1 2 19 58
5 NBA Crushers 0 3 28 105

utolsó frissítés 2020.10.19.

54279097_1239213966238506_4510208899139239936_n

thumbnail_gomb_archiv

 

Junior U19

Junior U19 GY V SZP KP
1 GFA Cowbells 3 0 102 50
2 Győr Sharks 1 1 64 47
3 Budapest Wolves 1 1 45 47
4 Fehérvár Enthroners 0 2 9 76

utolsó frissítés: 2020.10.19.

EREDMÉNYEK

Serdülő U17

Csapat GY V SZP KP
1 GFA Bulldogs 1 0 27 18
2 Fehérvár Enthroners 1 0 32 30
3 Győr Sharks 0 1 30 32
4 Budapest Wolves 0 1 18 27

utolsó frissítés: 2020.09.23.

EREDMÉNYEK

Gyermek U15

Csapat GY V SZP KP
1 Győr Sharks 3 0 111 6
2 GFA Rangers 2 1 44 35
3 Fehérvár Enthroners 1 1 14 35
4 Budapest Wolves 0 2 0 22
5 DS Cubs 0 2 6 71

Utolsó frissítés: 2020.10.12

EREDMÉNYEK

Támogatók

fehérvár címer

cellectnvsz logó

Média támogatók

digisport logonemzeti sport fuzovel
Photo:in-visible
MAFSZ_photopium_logo