Felsőzsolcán nyert a Cowbells, a Wolves visszavágott

Az elmúlt hétvégén már az időjárás sem tudott közbe szólni a mérkőzések lebonyolításába és alakulásába. Szombaton a Nyíregyháza Tigers is tökéletes körülmények között fogadhatta az újonc Fehérvár Enthroners-t az NyVSC-pályán. A kezdőrúgást Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár végezte el.29983727_732165383839075_2108064552023409916_o

Mindkét együttes lassan kezdett a mérkőzésen, próbált fogást találni a másikon. A vezetést a Tigrisek szerezték meg, miután Zách György puntja gyengére sikeredett és a fehérvári 40-esről indulhattak a hazaiak. A támadássorozat végén Ivan Oleksiuk futott TD-t. A második negyedben a Nyíregyháza sok hibával játszott, amit a sárgazászlós büntetések is mutattak, de így is meg tudták szerezni második TD-jüket, a már-már gyalogkakukként futkározó Brian Gessel révén, akinek természetesen elkapói is sokat segítettek. 14-0-s hazai vezetésnél mehettek a csapatok a szünetre.29982924_732168697172077_7831422777351730152_o

A harmadik negyedben beindultak a cselekmények. A Tigers gyorsan növelte előnyét Konkoly Péter elkapásával. Az Enthroners-nek erre már volt válasza, főként Szakácsi Ákos megiramodásai hozták a yardokat a vendégeknek, ám a Fehérvárnál Bakonyvári Patrik elkapása hozott touchdownt. A Tigrisek ezt nem hagyták szó nélkül: Jött egy menetrendszerű Troy Rice elkapás, amivel már zsebben is volt a találkozó. Az utolsó játékrészben már nem estek további pontok. Az Enthroners-nél Antonio Roane, míg a Tigers-nél Clifford Stokes szerzett egy-egy interceptiont, de ez nem változtatott az eredményen, a Nyíregyháza idei első találkozóján 28-7-re nyert.

Fotók: Szabó Celesztina

Nyíregyháza Tigers-Fehérvár Enthroners 28-7 (7-0, 7-0, 14-7, 0-0)
Pontszerzők: Ivan Oleksiuk, Brian Gessel, Konkoly Péter, Troy Rice 1-1 TD, Sviatkó Gábor 4 XP, illetve Bakonyvári Patrik 1 TD, Zách György 1 XP.

Thomas Smythe, a Nyíregyháza Tigers vezetőedzője:Elégedett vagyok a győzelemmel, de sok hiba csúszott a taktikai elemek kivitelezésébe a labda mindkét oldalán. Emellett rengeteg büntetést kaptunk, szinte biztos vagyok benne, hogy 100 yard fölött van ez a száma. Erre jobban oda kell figyelnünk. Azonban ez a szezonbeli első meccsünk, még egy kicsit lassan mozogtunk, de bele fogunk rázódni.

Pál Tibor Kornél, a Fehérvár Enthroners vezetőedzője: Még mindig nagyon sok hibával játszunk. Olyan playeket is elrontunk, amiket a Divízió I-ben simán megcsináltunk. Ezen dolgozunk tovább. Sajnos Eric nagyon hamar kiesett. Antoniot most a védelemben játszattuk, ezt a döntést hoztuk. De ettől függetlenül összeszedettebben kell játszanunk, ha szeretnénk ettől jobb teljesítményt nyújtani a továbbiakban.

 

A második forduló talán legjobban várt mérkőzése a Miskolc Steelers-Budapest Cowbells összecsapás volt. A két tavalyi döntős ismét egy izgalmas csatát vívott, amely végén a fővárosiak örülhettek.Steelers_Cowbells_20180408124048_e

A vendégek be is kezdtek az első negyedben Czirók Márton elkapásával és Fóra Kamilló extrájával. A Steelers offense nem tudott válaszolni. De a defense igen! Váry Tamás passzát Jónás Máté lopta le a levegőből és 28 yardot nyargalt vissza a pontszerző területig. A rossz snapet követően viszont ad hoc jelleggel kétpontosra ment a Steelers: Vasyl Yordan pedig kihozta a legjobbat belőle, Andre Whyte-ot találta meg a végzónában. A második negyed sem zajlott le izgalmak nélkül, Németh Márton interceptiont szerzett, amit a vendégek kihasználtak: Fóra Kamilló mezőnygóljával a Cowbells ismét előnybe került. Ezután Miskolczi Gábor a hazaiaknál is lehalászott egy labdát. Ezt ők is kihasználták: Andre Whyte touchdownt futott. A második negyedben mégis a fővárosiaké volt a végszó: egy nagyon szép trükkös játék után Nick Canter passzolt, Takács Bence pedig elkapta a labdát két védő szorításában is. 17-15 a szünetben a Cowbells-nek.30443300_1662001113891013_2024377726244225024_o

A harmadik negyedben kiegyenlített csata zajlott a pályán, de a Steelers ismét előnyhöz jutott Jónás field goaljával, így az utolsó játékrészre nagy izgalmak maradtak. És meg is kaptuk! A Kolomposok egy rontott punt után megkaparintották Golita Zoltán révén a malacbőrt. A jó mezőnypozíciót kihasználva pedig Cseperkáló Péter szerezte meg a vezetést újfent, majd Czirók elkapása hétpontosra növelte a fórt. A Miskolc nem adta fel, egy hosszú drive után Whyte touchdownjával egy pontra zárkóztak fel az acélvárosiak, de Jónás elhibázta az extrát. 47 másodperc maradt a végéből, de a Cowbells összeszedte az onside kicket, így 25-24-re megnyerte a találkozót.

Fotók: Váradi Barna és Király Etelka

Miskolc Steelers-Budapest Cowbells 24-25 (8-7, 7-10, 3-0, 6-8)
Pontszerzők: Andre Whyte 2 TD, Jónás Máté 1 TD és 1 FG, Andre Whyte 1 PAT, Jónás Máté 1 XP, illetve Czirók Márton, Takács Bence, Cseperkáló Péter 1-1 TD, Fóra Kamilló 1 FG, Czirók Márton 1 PAT, Fóra Kamilló 2 XP.

Eaton Demetrius Lamar, a Miskolc Steelers vezetőedzője: Az első mérkőzésünk nem úgy ment, ahogy azt elterveztük. Szerintem ez a vereség jobban összehoz minket. Még akkor is, hogy annyi hibánk volt, a kérdéses extra, illetve hogy először játszottunk tétmeccset a tavalyi évhez képest, mindössze egy ponttal kaptunk ki. Biztosan jobbak leszünk legközelebb!

Karim Trabelsi, a Budapest Cowbells vezetőedzője: Az első félidőben egyelőre még fel akartuk deríteni, hogy mire képes a Steelers. Az offense-ükben volt némi meglepetés, de a defense-ban olyan sok nem. Az első félidei trükkös touchdownt jól kellett időzíteni, Váry Tomi nem teljesített túl jól, ráadásul Nick Canterről senki sem tudta, hogy irányító volt, emellett tőlem sem szokhatta meg senki, hogy ilyeneket húzok. Jól jöttünk ki belőle, mert TD lett belőle, Takács Bencét pedig nagy dicséret illeti, mert két ember között kapta el. Szerintem ettől a győzelemtől magabiztosabbak leszünk.

 

A Budapest Wolves mindenképp vissza akart vágni a tavalyi vereségért a DAK Acél Gorillaz-nak. Erre hazai pályán volt lehetősége a Farkasoknak, amit meg is tettek. Habár nem volt tökéletes a játékuk.30441708_1703899289645681_1009918090290397184_o

Az elején inkább a két védelem dominált, de a Wolves offense fel tudta tenni az első pontokat az eredményjelzőre Bartos Ferenc elkapása révén, aki után még Ben Lyons is bevágta az extrát. A Gorillák próbáltak válaszolni, de hamar eladták a labdát: Madarassy Richárd szedte le Krasznai Balázs passzát. A második negyed elején Bencsics Márk nagy nyomás alatt volt és eladta a malacbőrt, a passzára Hollósy Kunó csapott le. Viszont Ágota Balázsnak is sikerült interceptiont szereznie, ám ekkor még nem születtek újabb pontok. A játékrész végén a Gorillaz ismét labdát szerzett Erki-Kiss Péter révén, de egy fumble után Homoki Gergely is összeszedte a játékszert. Utóbbit már pontokra váltotta a fővárosi gárda, Ben Lyons mezőnygólja 10-0-ra növelte az előnyt a félidei szünetre.30582258_1703898279645782_2304755355990622208_o

A folytatásban a Wolves védelem jól állta a sarat. Ám a támadások is meghozták a várva várt eredményt, hiszen Lyons ismét mezőnygól lehetőséget értékesített. Ezután onside kickkel próbálkoztak a vendéglátók, ami sikeresnek bizonyult, mivel megszerezték a labdát. A támadást pedig ki is használták, ezúttal is Bartos Ferenc elkapásával. Ezt követően pedig inkább már a védelmek domináltak, a Farkasoknál Darius Lewis és Hunka Norbert is lelopta egyszer-egyszer Krasznai átadását. A Wolves a meccsen pontot sem engedett és megérdemelten nyert otthon 20-0-ra.

Fotók: Kraus Gabriella

Budapest Wolves-DAK Acél Gorillaz 20-0 (7-0, 3-0, 10-0, 0-0)
Pontszerzők: Bartos Ferenc 2 TD, Ben Lyons 2 FG és 2 XP.

Kovács István, a Budapest Wolves vezetőedzője: Most könnyebb dolgunk volt, mert tudtunk miből készülni a Gorillaz elleni összecsapásra. Természetesen nem vettük félvállról a párharcot. Büszke vagyok a játékosokra, különösen a védelemre, amely nem engedett pontokat. Azonban rengeteg hibát követtünk el. Sok labdaszerzésünk volt a találkozón, de mindössze 4 drive-ból tudtunk pontokat vinni. Emiatt nem vagyok teljes mértékben elégedett. A special team teljesítménye viszont jó volt. Azt azonban nem szabad elfelejtenünk, hogy az utolsó két helyen álló csapatot vertük meg eddig, tehát innentől csak nehezebb találkozók jönnek.

Bachrathy Kornél, a DAK Acél Gorillaz elnöke: Támadó oldalon megint vállalhatatlan produkciót adtunk elő, sajnálom a védelmünket, aki megint kiválóan játszottak. Most elég mélyre kerültünk, de remélem, a Fehérvár ellen végre megtörik a jég és fel tudunk állni a padlóról.

 FEZEN_MAFSZ

A Győr Sharks győzni tudott a DAK Acél Gorillaz vendégeként az első fordulóban, így bizakodóan várhatta az újonc TD Store Eagles elleni második találkozót az alapszakaszban, ám a meccsen a fővárosiak írtak történelmet.BL0_2048

A hazaiak jól kezdtek, Kövecses Attila ott kezdte a Sasok ellen, ahol befejezte a Gorillaz ellen, az ő field goaljával szerzett vezetést a Győr. A második negyed ezután már nem sikerült tól rózsásra a Sharks-nak. Először Storcz András mezőnygóljával egyenlített az Eagles, majd a győri puntoló játékos elejtette a labdát, amit Imre Lukács szedett fel és váltott hat pontra. Ezután az Eagles tovább tudta növelni fórját Varga Dávid futásával. A Cápák azért visszajöttek a meccsbe gyorsan, a félidei szünet előtt Arthur Brown vitte be a hazaiak idei első TD-jét. Kövecses extrájával pedig 10-17 a szünetben.BL0_2066w

A harmadik negyedben a védelmek párharcát nézhette a közönség, ami nem hozott pontokat, viszont a Sasok az utolsó játékrészben el tudták dönteni a találkozót Lamarco Crawford elkapásával. Így az Eagles megszerezte története első sikerét a HFL-ben 23-10-es győzelmével, ám a következő találkozóján minden bizonnyal nélkülöznie kell Storcz Andrást, akit kiállítottak a játékvezetők a második félidőben.

Fotók: Becs László

Győr Sharks-TD Store Eagles 10-23 (3-0, 7-17, 0-0, 0-6)
Pontszerzők: Arthur Brown 1 TD, Kövecses Attila 1 FG és 1 XP, illetve Imre Lukács, Varga Dávid, Lamarco Crawford 1-1 TD, Storcz András 1 FG és 2 XP.

Troy Baker, a Győr Sharks vezetőedzője: Hibát hibára halmoztunk. Ez főleg az offense-re igaz. Visszafújták egy TD-nket, emellett a red zone-ban többször is az irányítónk felé adtuk a labdát. Nem beszélve arról, hogy a punterünk elejtette a labdát a saját tizesünkön belül, az ellenfél védője pedig felszedte és bevitte az end zone-ba. Gratulálok az Eagles-nek a megérdemelt győzelemhez. Nekünk ezt a meccset el kell felejteni és fejlődnünk kell.

Boda Gábor, a TD Store Eagles vezetőedzője: Azt gondolom javuló tendenciát mutattunk. Talán nem volt az a rettenetes nyomás és izgulás a srácokon. Tudtuk játszani a játékainkat. A védelem szépen helytállt, bár létszámban kevesen voltunk mégis jól bírták a srácok. Tudta a védelmünk ’irányítani a játékot’ és ez kulcsa volt a mérkőzésnek. Jól sikerültek a rúgásaink is végre. A Tigers ellen fontos lesz, hogy hosszú drive-okat tudjunk vezetni, tudjuk még többet birtokolni a labdát. Nincs elvárásom a meccsek végkimenetét illetően, csak annyi, hogy mindenki hozza ki a maximumot magából és én elégedett leszek. De talán ez a győzelmekhez is elég lehet, mert van bennünk potenciál. Egyre jobban összeállunk egy csapattá, ez lesz a másik kulcs, hogy valóban egymásért kezdjünk el küzdeni, ez plusz erőt hoz egy csapatnak.

A Miskolc Steelers-Budapest Cowbells mérkőzésen a Powerade MVP a Kolomposok válogatott elkapója, Czirók Márton lett.powerade mvp

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Maker’s Mark HFL

CSAPAT GY V SZP KP
1 Budapest Wolves 0 0 0 0
1 Miskolc Steelers 0 0 0 0
1 Budapest Cowbells 0 0 0 0
1 Kijev Capitals 0 0 0 0
1 Fehérvár Enthroners 0 0 0 0
1 Győr Sharks 0 0 0 0

 utolsó frissítés: 2019.02.01.

FEZEN_MAFSZ

VERSENYNAPTÁR ÉS EREDMÉNYEK

10

Powerade Divízió I

CSAPAT GY V SZP KP
1 Szombathely Crushers 0 0 0 0
1 Dunaújváros Gorillaz 0 0 0 0
1 Budapest Cowbells 2 0 0 0 0
1 DEAC Gladiators 0 0 0 0
1 Budapest Titans 0 0 0 0
1 Budapest Eagles 0 0 0 0
1 Nyíregyháza Tigers 0 0 0 0
1 Eger Heroes 0 0 0 0
1 Dabas Sparks 0 0 0 0
1 Budapest Wolves 2 0 0 0 0

 utolsó frissítés 2019.02.01.

Powerade_logo.svg

VERSENYNAPTÁR ÉS EREDMÉNYEK

TD STORE Divízió II

CSAPAT GY V SZP KP
1 CFS Guardians 0 0 0 0
2 Diósd Saints 0 0 0 0
3 Rebels Oldboys 0 0 0 0
4 Tatabánya Mustangs 0 0 0 0
5 Kaposvár Hornets 0 0 0 0
6 Szombathely Crushers 2 0 0 0 0
7 VSD Rangers 0 0 0 0
8 Wolverines 0 0 0 0
9 Miskolc-Szirmabesenyő Renegades 0 0 0 0

utolsó frissítés 2019.02.01.

VERSENYNAPTÁR ÉS EREDMÉNYEK

EGYÉNI STATISZTIKÁK

 

Junior U19

Junior U19 GY V SZP KP
KELET
1 Gladiators 4 0 114 36
2 Budapest Cowbells 3 1 116 46
3 Nyíregyháza Tigers 2 2 60 63
4 Miskolc Steelers 1 3 56 91
5 TD Store Eagles 0 4 30 140
NYUGAT
1 Budapest Wolves 4 0 115 23
2 Young Guns United 3 1 77 26
3 Enthroners 2 2 91 62
4 Tatabánya Mustangs 1 3 57 122
5 Győr Sharks 0 4 48 154

utolsó frissítés: 2018.11.04.

Eredmények

Serdülő U17

Csapat GY V-D SZP KP
1 Enthroners 2 0 92 44
2 Győr Sharks 1 1 85 62
3 TD Store Eagles 1 1 32 47
4 Újpest Bulldogs 0 1 6 42
5 Eger Heroes 0 1 0 20

utolsó frissítés: 2018.10.01.

Eredmények

Támogatók

fehérvár címer

cellectnvsz logó

Média támogatók

digisport logonemzeti sport bowlfuzovel
Photo:in-visible
MAFSZ_photopium_logo