Nyíregyháza TigersGyőr Sharkseaglesmustangs tatabányatroopers logólogo_bp_titansJászberény WolverinesVSD-American football LOGO

Három csapat még mindig veretlen a harmadosztályban

A harmadosztályban újabb csapatok döntöttek saját sorsukról. A Tatabánya Mustangs és a Rebels Oldboys bejutott a playoffba, az Újpest Bulldogs szezonja pedig nagy fordulatot vett. Kezdjük a szombati meccsekkel.

Talán a legizgalmasabb találkozó a Dabas Sparks-Rebels Oldboys összecsapás volt az eredmény ellenére. A Szikrák jól kezdtek meg is szerezték a vezetést Garajszki Ádám révén. A Lázadók Zsikla Zoltán elkapásával egyenlítettek, Orsós Attila extrájával pedig átvették a vezetést. A Rebels ugyan fordítani tudott Töreki János elkapásával, de ezt követően egy remek Strupka András-Bíró Krisztián összjáték után utóbb egy 85 yardos elkapott TD-t csinált. Bíró a kétpontosat is megcsinálta és egalizált. A félidei szünetre mégis vendégelőnnyel vonulhattak le a csapatok a pályáról. Orsós mezőnygóljával 17-14-re módosult az állás.

Töreki János (8) háromszor is mattolta a Dabas védelmét

Töreki János (8) háromszor is mattolta a Dabas védelmét

A második félidőt már a Lázadók uralták. A Szikrák a harmadik negyedben továbbra is jól tartották magukat, még úgy is, hogy Töreki újabb elkapásával és egy safetyvel kezdtek elhúzni a vendégek. Az utolsó játékrészében a fővárosiak végleg bebiztosították a győzelmüket. Lesi Tamás, Wellner Gábor és Töreki harmadjára is beért az end zone-on belülre. Mellettük pedig egy újabb safetyvel is bővült a Lázadók pontadagja. A Rebels ezzel 49-14-re nyert a Sparks vendégeként és bebiztosította helyét a playoffban.

Fotó: Váradi Barna és Király Etelka

Dabas-Sparks-Rebels Oldboys 14-49 (7-6, 8-10, 0-9, 0-23)
Pontszerzők: Garajszki Ádám, Bíró Krisztián 1-1 TD, Bíró Krisztián 1 PAT, illetve Töreki János 3 TD, Wellner Gábor, Lesi Tamás, Zsikla Zoltán 1-1 TD, Sparks 2 S, Orsós Attila 1 FG és 6 XP.

Bíró Krisztián, a Dabas Sparks vezetőedzője: A félidőig tudtunk lépést tartani a Rebels-zel, azután csak ők voltak a pályán. A defense-ünk már az első két játékrészben sem villogott, de a második félidőben mélyen tudása alatt játszott. Igaz, ez köszönhető volt a sok pályán töltött idő okozta fáradtságnak is, mivel az offense-ünk képtelen volt first down-okat elérni a második félidőben. Nagyon hullámzó mérkőzéseken belül a játékunk, amin azonnal javítanunk kell. Gratulálok az Old Boys-nak a teljesen megérdemelt győzelemért!

Lesi Tamás, a Rebels Oldboys vezetőedzője: A második legnehezebb meccsen vagyunk túl a Tigers után. Az eredmény nem tükrözi, milyen nehéz dolgunk volt. Kiváló volt az ellenfelünk secondary-je, és az álmoskásan kezdő védelmünket alaposan megizzasztotta a támadó csapatrészük. Végül összeszedtük magunkat, és sikerült elhúznunk. A végén nagy meglepetésemre bírtuk tartani a tempót a fiatalabb Sparks-szal. Nehéz győzelem volt, amit a magas páratartalom, és a fülledt meleg fokozott. Az eddigi mérkőzések alapján a rájátszásban a helyük.

 pp

A Nyíregyháza Tigers-nek könnyebb dolga volt Debrecenben. A keleti rangadón nem volt tökéletes a szabolcsiak játéka, de így is magabiztosan nyertek. A Gladiátoroknál látszott az előrelépés, de ez nem eredményezett sikert.

A vendégek védelme remekül teljesített és nehezen hagyta szóhoz jutni a Gladiators támadósorát. Taraszenkó Alex nagy nyomást fejtett ki az ellenfélre. Egy rossz snap után Németh Richárd a labdára feküdt az end zone-ban, de Taraszenkó is odaért biztosítani. A második negyedben már beindult a Tigers-henger. Tóth Gábor kétszer, míg Civa Mihály egyszer mattolta a vendéglátók védelmét. A félidőben 22-0 volt az eredmény.

Tóth Gáborra (15) a Gladiátoroknak sem volt ellenszerük

Tóth Gáborra (15) a Gladiátoroknak sem volt ellenszerük

A Tigrisek viszont nem álltak le. Ezt követően Konkoly Péter és Erdélyi Áron elkapott TD-ivel növelték előnyüket. Az eredményt Sviatkó Gábor állította be, 35-0 a végeredmény. Ezzel a sikerrel a Nyíregyháza Tigers továbbra is veretlen a Divízió II-ben.

Fotó: Fülep Csabáné Annamária

Gladiators 2-Nyíregyháza Tigers 0-35 (0-2, 0-20, 0-6, 0-7)
Pontszerzők: Tóth Gábor 2 TD, Civa Mihály, Konkoly Péter, Erdélyi Áron 1-1 TD, Taraszenkó Alex 1 S, Sviatkó Gábor 3XP.

Kálmán Attila, a Gladiators 2 vezetőedzője: Gratulálok a Nyíregyházának, megérdemelten nyertek. Mi valamivel jobban játszottunk, mint legutóbb, de még mindig lent vagyunk a gödör alján. Jelen helyzetünkben most ez a mérkőzésszám túl sok, hétről hétre játszunk, de ennek az a hátránya, hogy nem tudunk az ellenfelekből megfelelően felkészülni. Öröm az ürömben, hogy ez most megváltozik, és lesznek szabad hétvégéink gyakorolni.

Dr. Szépe József, a Nyíregyháza Tigers megbízott sportigazgatója: Összességében egy nagyon kiegyenlített mérkőzés volt. A védelemben a fiatalok hozták az elvárt szintet több újonc is remek meccset játszott és azt gondolom a védelem tökéletes meccset hozott össze. A támadósor sok hibával játszott, a párás idő és a debreceni védőfal erős játéka feladta nekünk a leckét. Nagyon örülök annak, hogy a mérkőzés során sikerült a fiataloknak felnőni a feladathoz és az előjött hibákat a meccs előrehaladtával sikerült rendbe tenni. Boldog vagyok, hogy ezt sikerült elérnünk és megnyernünk a találkozót. Az viszont tény, hogy a Dabas ellen sem szabad elkövetni ezeket a hibákat. Remélem, a srácokkal tudunk dolgozni a koncentráción addig és rendet tudunk rakni a fejekben, így mind a két félidőben eredményes játékot tudunk majd játszani. A csapat ezúton is köszöni a szurkolóinak, hogy elkísértek őket, idegenben mindig jó hallani a biztatást.

 

Vasárnap nyugaton láthatott a közönség izgalmas és hangulatos meccseket. Ezek közül egyértelműen kiemelkedett az Újpest Bulldogs és a Szekszárd Bad Bones küzdelme.

Már az első negyedben óriási csata zajlott a két alakulat között. A Rosszcsontok 6-2-re vezettek. Míg a vendégeknél Novakov Dávid szerzett touchdownt, addig a hazaiaknál Hegedűs Bálint egy safetyvel tett fel pontokat az eredményjelzőre. A Bad Bones-nak az első félidőben sok lehetősége volt arra, hogy bebiztosítsa a győzelmet, ám ezzel nem élt. Ettől függetlenül 6-2-es előnnyel várta a második félidőt.

A Szekszár (feketében) ismét kikapott

A Szekszárd (feketében) ismét kikapott

A zömében fiatalokat foglalkoztató Kutyák viszont összeszedték magukat. Nagy Krisztián és Takács Kolos összjátéka után utóbbi szerzett TD-t, amivel a Bulldogs vezetett. Az utolsó játékrészben a Szekszárd is óriási erőfeszítéseket tett azért, hogy megnyerje a találkozót, de Ancsin Attila futott hatpontosa ehhez nem volt elég, hiszen a vendéglátóknál Fekete Attila szerezte meg a győzelmet érő touchdownt. Az Újpest Bulldogs így 16-13-ra le tudta győzni a Bad Bones-t.

Fotó: Kőrösi Tamás

Újpest Bulldogs-Szekszárd Bad Bones 16-13 (2-6, 0-0, 6-0, 6-7)
Pontszerzők: Takács Kolos, Fekete Attila 1-1 TD, Hegedűs Bálint 1 S, illetve Novakov Dávid, Ancsin Attila 1-1 TD, Balázs Szabolcs 1 XP.

Czuprik Zoltán, az Újpest Bulldogs vezetőedzője: Erre a mérkőzésre megpróbáltunk a lehető legjobban felkészülni és ez sikerült is. Nem nevezném meglepetésnek a győzelmet, azt gondolom, hogy a srácok végre felnőttek a feladathoz. Az megerősíti a játékosokat is, hogy jó irányba haladunk. Egyre jobban hisznek magukban és a játékrendszerben. Ez pedig előremozdítja a csapatot. Ezt a sikert nem szabad túlértékelni, megyünk tovább.

Greiling Mihály, a Szekszárd Bad Bones offensive koordinátora: Sajnos rengeteg hibával játszottunk. 6-2-re vezettünk, amikor kihagytunk egy mezőnygólt, előtte pedig annuláltak egy véleményes holding miatt egy TD-t, de a meccset összességében többször már megnyerhettük volna, de rutintalanok vagyunk a lezáráshoz. Majd eladtunk 3 labdát, amit az ellenfelünk ki tudott használni. A védelmünk ismét nagyot játszott 4 interception mellett egy fumble is összejött, de a támadósor nem hálálta meg a lehetőségeket. Az akarással nem volt gond csak a hibák okozták a végzetünket. Dolgozunk tovább.

 

A Tatabánya Mustangs-ra viszonylag könnyebb mérkőzés várt. De csak papíron. A Boda Troopers ismét megmutatta, hogy képes felvenni a versenyt a tapasztaltabb csapatok ellen is.

Ennek ellenére a vendégek kezdtek jobban Mátrai Bence és Mórocz András elkapásaival már két labdabirtoklásnyi előnyt szereztek. Nagy Tamás pedig egy kétpontos is értékesített. A második játékrészben visszajött a meccsbe a hazai gárda Baranyai Péter elkapásával, így mindössze csak 14-6-os hátrányban voltak a félidőben.

Nagy Tamás (17) hozta szokásosan jó formáját

Nagy Tamás (17) hozta szokásosan jó formáját

A Troopers a második félidőben sokáig méltó ellenfele volt a feljutásra pályázó Mustangs-nak. A bányászvárosiak nehezen tudták feltörni a Katonák kemény védelmét. Az utolsó negyedben végül összejött, és ezzel el is döntötték a találkozót. Ismételten Mórocz szállította a touchdownt. Nagy pedig egy újabb kétpontost értékesített. Ezzel pedig beállította a 22-6-os végeredményt. A harmadik sikerük pedig azt eredményezte, hogy a Tatabányával is biztosan találkozhatunk majd a rájátszásban.

Fotók: Boda Troopers facebook

Boda Troopers-Tatabánya Mustangs 6-22 (0-14, 6-0, 0-0, 0-8)
Pontszerzők: Baranyai Péter 1 TD, illetve Mórocz András 2 TD, Mátrai Bence 1 TD, Nagy Tamás 2 PAT.

Nagy Gábor, a Boda Troopers vezetőedzője: Újra egy szoros meccset játszottunk, viszont támadó oldalon nagyon sok hibával, ami a végén meg is bosszulta magát, jobban kell kihasználnunk a helyzeteinket. A védők megint remekül játszottak, le a kalappal előttük.

Tóth Miklós, a Tatabánya Mustangs defensive koordinátora: Egy sportszerű, fordulatos mérkőzésen nagyrészt sikerült végrehajtanunk, amit elterveztünk. A védelem már az első negyedben több szerzett labdával juttatta jó pozícióhoz a támadóinkat, így Mátrai Bence és Mórocz András elkapásaival hamar lépéselőnybe kerültünk. A meccs közepét viszont ellazsáltuk. A támadók hiába vezettek hosszabb drive-okat, a red zone-ban rendre kihagytuk lehetőségeket. A védők átengedték a területet a Troopers offense-ének, és csak a kritikus szituációkban mutatták meg, mit is tudnak valójában. A végére mindkét csapatrész összekapta magát, és Nagy Tamás passzával Mórocz András tovább növelte előnyünket. A játék képe alapján úgy érzem egy reális eredmény született. A bodai csapatnak pedig gratulálok a mutatott játékához, és remélem már a következő mérkőzésen megszerzik első győzelmüket.Bereny_DIVII-1024x288

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Fezen HFL

CSAPAT GY V SZP KP
1 Budapest Wolves 6 1 209 76
2 Miskolc Steelers 6 1 222 93
3 Budapest Cowbells 6 1 202 119
4 Nyíregyháza Tigers 4 3 193 140
5 Fehérvár Enthroners 2 5 123 210
6 Győr Sharks 2 5 68 175
7 TD Store Eagles 2 5 112 216
8 DAK Acél Dunaújváros Gorillaz 0 7 60 160

 utolsó frissítés: 2018.06.17.

FEZEN_MAFSZ

VERSENYNAPTÁR ÉS EREDMÉNYEK

10

Powerade Divízió I

CSAPAT GY V SZP KP
1 Szombathely Crushers 6 0 140 26
2 Gladiators 4 1 152 49
3 Budapest Cowbells 2 3 2 99 57
4 Szekszárd Bad Bones 3 2 130 68
5 Budapest Titans 1 4 36 123
6 Budapest Eagles 2 1 4 26 152
7 Miskolc Renegades 0 5 28 136

 utolsó frissítés 2018.06.09.

Powerade_logo.svg

VERSENYNAPTÁR ÉS EREDMÉNYEK

TD STORE Divízió II

CSAPAT GY V SZP KP
1 Eger Heroes 5 1 211 79
2 Dabas Sparks 5 1 207 100
3 Rebels Oldboys 5 1 174 119
4 Tatabánya Mustangs 4 2 173 161
5 Boda Troopers 3 3 132 152
6 VSD Rangers 2 3 102 99
7 Budapest Wolves 2 1 4 59 118
8 Wolverines 1 5 67 162
9 Miskolc Steelers 2 0 6 25 160

utolsó frissítés 2018.06.17.

VERSENYNAPTÁR ÉS EREDMÉNYEK

EGYÉNI STATISZTIKÁK

 

Junior U19

Junior U19 GY V SZP KP
1 Budapest Wolves 4 0 158 18
2 Miskolc Steelers 4 0 106 41
3 Cowbells 3 1 100 40
4 Nyíregyháza Tigers 2 2 40 70
5 Wanderers 2 2 92 86
6 Gladiators 0 4 29 95
7 Győr Sharks 0 4 33 118
8 Gorillaz Juniors* 2 2 86 116
9 Enthroners* 1 3 70 130

utolsó frissítés: 2017.10.24.

* Aki önszántából 9-9 ellen szerepel, a tabella aljára kerül.

Eredmények

Serdülő U17

Csapat GY V-D SZP KP
1 Wanderers (19) 8 3 216 101
2 Gladiators (19) 8 3 182 112
3 Enthroners (18) 7 4 196 91
4 Tatabánya Mustangs (17) 5 5-1 102 123
5 Újpest Bulldogs (13) 3 7-1 63 191
6 Győr Sharks (8) 3 9 118 145
7 Cowbells (9)* 5 3 119 73
8 Wolverines (2)* 1 7 40 191

utolsó frissítés: 2017.10.30.

Zárójelben a tornák végén megszerzett pontok száma összeadva. (1-től 8-ig)

*A Cowbells és a Wolverines a 3. kupanapon nem vett részt.

Támogatók

fehérvár címer

reddalogocellect

Média támogatók

digisport logonemzeti sport bowlfuzovel
Photo:in-visible
MAFSZ_photopium_logo