Jó úton az Enthroners, nehéz helyzetben a Gladiators

Az elmúlt hétvégén két meccset rendeztek a másodosztályban. A Fehérvár Enthroners és a Budapest Eagles is viszonylag simán nyert. De egyik együttesnek sem volt könnyű dolga a mérkőzés kezdetén.

Lehmann Albert (labdával) remek teljesítményt nyújtott a meccsen

Lehmann Albert (labdával) remek teljesítményt nyújtott a meccsen

A találkozó előtt néhány váratlan sérülés tovább nehezítette Szűcs Botond vezetőedző dolgát. Ettől függetlenül a Gladiátorok az első negyedben ismét jól tartották magukat és a támadásoknál is fejlődés volt tapasztalható. Viszont a pontszerzés az első félidőben elmaradt. A Sasok a második negyedben Lehmann Albert touchdownjával szerezték meg a vezetést, majd Pintér Patrik mezőnygóljával növelték előnyüket, így 10-0-s hazai előnnyel mehettek a csapatok a szünetre.

A Gladiators védelmét nem kellett ezúttal sem félteni

A Gladiators védelmét nem kellett ezúttal sem félteni

A második félidőben viszont már nem volt ellenszere a Gladiators-nek az Eagles támadásaira. A harmadik játékrészben Lehmann és Mészáros Márton is beért az end zone-ba. A Gladiátoroknak nem sikerült továbbra sem pontokat szerezniük. Az utolsó negyedben viszont a fővárosiak végleg eldöntötték a találkozót Lator Zsolt és Mészáros Márton elkapott touchdownjaival. A végeredmény 38-0 az Eagles-nek.

Fotók: Ábrán Szabolcs

Budapest Eagles-Gladiators 38-0 (0-0, 10-0, 13-0, 14-0)
Pontszerzők: Lehmann Albert, Mészáros Márton 2-2 TD, Lator Zsolt 1 TD, Pintér Patrik 1 FG, 5 XP.

Boda Gábor, a Budapest Eagles vezetőedzője: Ez az eredmény is mutatja, hogy jól sikerült a felkészülés erre a találkozóra. Ennek ellenére voltak malőrjeink a védelemben és a támadósorban is. Ez a siker kulcsfontosságú volt, hogy a srácoknak is megjöjjön az önbizalmuk és elinduljunk egy fölfelé ívelő pályán. Viszont a következő két meccsünk vízválasztó lesz.

Szűcs Botond, a Gladiators vezetőedzője: Jó érzés a kiemelt figyelem. Idén a Divízió I-ben HFL csapatok ellen kell játszanunk és emellett rengeteg a sérültünk. Innentől kezdve a túlélés a tét.

 

A Fehérvár Entrhoners-nek már nagyobb gondot okozott a Miskolc Renegades. Ettől függetlenül a borsodiak az elején az öltözőben maradtak és csak a második félidőben jöttek bele a játékba.

Erős Márk (4) ezúttal is kirobbanó formában volt

Erős Márk (4) ezúttal is kirobbanó formában volt

Az első negyedben az előző meccsen remekül teljesítő Antonio Roane volt az első, aki beköszönt. A következő játékrészben beindult a hazai henger, Erős Márk produkciója pedig élményszámba ment. Először ő futott egy TD-t, majd Tóth Nándornak és Sándor Gergőnek is adott egy-egy hatpontost érő átadást. A Renegátok mindössze a 4. touchdown után tudtak válaszolni, miután Anthony Green Jr. egy egészpályás visszahordást követően ért be az end zone-ba. A félidei eredmény 27-6 a Koronázóknak.

Khalid Ali (4) minden tőle telhetőt megtett

Khalid Ali (4) minden tőle telhetőt megtett

A szünetben sikerült rendet tennie a fejekben Phillip Hilderbrand vezetőedzőnek és egy teljesen más Renegades futott ki a pályára. A Fehérvár támadói egy sokkal keményebb defense-zel néztek szembe. A harmadik negyedben nem is estek pontok. Az utolsó játékrészben a Renegátok törték meg a csendet, Farkas Máté dobott egy TD-t érő labdát Khalid Alinak. A végszó viszont a Koronázóké volt Márkus Dominik elkapásával és Zách György extrájával. Az Enthroners így is egy magabiztos 34-12-es sikert könyvelhetett el.

Fotók: Tenk László

Fehérvár Enthroners-Miskolc Renegades 34-12 (6-0, 21-6, 0-0, 7-6)
Pontszerzők: Antonio Roane, Erős Márk, Tóth Nándor, Sándor Gergő, Márkus Dominik 1-1 TD, Zách György 4 XP, illetve Khalid Ali, Anthony Green Jr. 1-1 TD.

Pál Tibor Kornél, a Fehérvár Enthroners vezetőedzője: A végeredménnyel természetesen elégedett vagyok, azonban a mutatott játék a mérkőzés bizonyos szakaszaiban nem megfelelő. Nagyon fontos, hogy az összeszedett formánkat egész mérkőzésen állandósítsuk. De az ingadozások, kihagyások nem tarthatnak negyedeket. A speciális csapatrészben vannak pontok, ahol előrébb léptünk, de nem mondhatom, hogy ez az, amit látni szeretnék. Még mindig nagyon sok dolgunk van ezekkel az egységekkel. De amit javítanunk kell, az főleg fejben helyreteendő. Meg lehet oldani, csak el kell végezni a megfelelő munkát. Várjuk a következő találkozót, és van négy hetünk tovább fejlődni. A miskolci és egri játékosoknak mielőbbi gyógyulást.

Phillip Hilderbrand, a Miskolc Renegades vezetőedzője: Nem tudom, hogy kik szálltak le a csapatbuszról, de biztosan nem a Miskolc Renegades volt. A védelem sokszor rosszul állt fel, és buta hibákat vétett, az offense-nél pedig sok volt a rossz snap és a false start. Emellett a körülmények és a túl kemény játék, amit a bírók engedtek, nem javítottak sokat a helyzetünkön.fezen_DIV_I_transparent-1

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Maker’s Mark

Hamarosan

 utolsó frissítés: 2021.09.20

HFL_2_Rajztábla 1

thumbnail_gomb_archiv

TD Store

Hamarosan

 utolsó frissítés 2021.09.20.

DIV1_Rajztábla 1

thumbnail_gomb_archiv

Redda-Futár

Hamarosan

utolsó frissítés 2021.09.20.

MAFSZ_Scheduleewrgt-09

thumbnail_gomb_archiv

 

Junior U19

Csapat GY V SZP KP
   GFA Bulldogs 4 0 140 59
Győr Sharks 3 1 121 57
Fehérvár Enthroners 2 2 64 48
Budapest Wolves 2 2 82 93
Eastern Warriors 1 3 20 90
Cowbells 0 4 0 80

 

utolsó frissítés: 2021.11.15.

U19_Rajztábla 1

thumbnail_gomb_archiv

Serdülő U17

Csapat GY V SZP KP
 Fehérvár Enthroners 3  0 105 22
 Budapest Wolves 2  1 60 36
GFA Bulldogs 1  2  34 82
Győr Sharks 0  3  0 60

utolsó frissítés: 2021.11.15.

U17_Rajztábla 1

thumbnail_gomb_archiv

Gyermek U15

Csapat GY V SZP KP
GFA Bulldogs 3 0 117 32
Fehérvár Enthroners 2 1 114 59
Szigetköz Bandits 1 2 34 98
Budapest Wolves 0 3 40 116

Utolsó frissítés: 2021.11.15.

U15_Rajztábla 1

thumbnail_gomb_archiv

Támogatók

fehérvár címer

cellectnvsz logó

Média támogatók

digisport logonemzeti sport fuzovel
Photo:in-visible
MAFSZ_photopium_logo