Magabiztos győzelmekkel hangoltak a döntősök

A Sasoknak és a Koronázóknak nem nagyon kellett aggódniuk amiatt, hogy veszélyben forog a fináléba jutási esélyük. Nyomás nélkül léphetett mindkét együttes pályára a másodosztály középszakaszának utolsó körében.

Az Eagles már szombaton játszott Budapesten a Miskolc Renegades-dzel és már az első félidőben eldöntötte a párharc sorsát. Az első negyedben már 3 labdabirtoklásnyi előnyt szerzett a fővárosi gárda Lamarco Crawford 2 Osvald Ádám passzt váltott touchdownra, míg az amerikai játékos a harmadikat megfutotta. A második játékrészben tovább hengereltek a hazaiak. A 4. hatpontost Lehmann Albert futotta meg. Ezután Osvald 2 újabb TD-passzt kiosztott sorrendben Dobos Attilának, illetve Victor Allen Williamsnek. Pintér Patrik mindössze egyszer hibázott az extrakísérleteknél. Viszont az Eagles 41-0-s előnyt harcolt ki és már a második negyedben érvénybe léptette a mercy rulet.

Lamarco Crawford (11) ütős produkcióval hangolt a döntőre

Lamarco Crawford (11) ütős produkcióval hangolt a döntőre

A harmadik negyedtől kezdve már inkább a kevesebb játéklehetőséget kapók léptek pályára a Sasoknál. A Renegades viszont faragni tudott hátrányán Farkas Máté Bese Gergelyt találta meg egy touchdownt érő átadással. Az extrát Szalóki János rúgta be. Az Eagles-nek azonban volt még válasza. Osvald kiosztotta 5. TD-passzát is az összecsapáson, ismét Lamarco Crawfordnak. Pásztor Péter még szerzett egy interceptiont a végén, ami végleg lezárta a találkozót. A Sasok ezzel a magabiztos játékkal, 47-7-es sikerrel készült fel a Fehérvár Enthroners elleni fináléra.

Fotók: Zsila Sándor

Budapest Eagles- Miskolc Renegades 47-7 (21-0, 20-0, 0-7, 6-0)
Pontszerzők: Lamarco Crawford 4 TD, Lehmann Albert, Dobos Attila, Victor Allen Williams 1-1 TD, illetve Pintér Patrik 5 XP, illetve Bese Gergely, Szalóki János 1 XP.

Boda Gábor, a Budapest Eagles vezetőedzője: Szerintem jó kis edzőmeccs volt ez mindkét csapat számára. Mi folyamatosan cserélgettünk, sok olyan játékos is kapott lehetőséget, akik idén még nem léptek sokat pályára. Jól oldották meg a feladataikat, ami fontos, mert a keret mélységében bízhatok. Láttam, hogy azok is kiválóan be tudnak szállni a mérkőzésbe, akik nem játszottak sokat a szezonban. A Renegades-nél is főleg a fiatalok kaptak lehetőség. Látszott, hogy nem az eredmény volt a lényeg.

Venczel Tibor, a Miskolc Renegades játékosa: Az Eagles az első félidőben megmutatta, hogy miért jutottak döntőbe az idén. Szervezett, jó játékot produkáltak, amire a fiatal és rutintalan egységeinknek nem volt ellenszere. Számunkra ezzel a meccsel megkezdődött a 2018-ra való felkészülés. Minden játékosunk lehetőséghez jutott, és többen nagyon bíztatóan mozogtak. Reményeink szerint ezek a snapek jelentős szerepet játszanak majd abban, hogy jövőre egy megerősödött Renegades léphessen pályára. Gratulálunk az Eaglesnek, és sok sikert kívánunk nekik a döntőben!

 

A Fehérvár is hátra dőlhetett az utolsó fordulóban. Viszont a Cowbells 2-nek még volt esélye, hogy a harmadik helyre feljöjjön, amennyiben nyerni tud Székesfehérvárott, ahol a Koronázók mindössze egyszer kaptak ki.

A mérkőzés elején még úgy nézett ki, hogy a Kolomposok fel is tudják venni a versenyt a vendéglátókkal. Azonban az Enthroners hamar kézbe vette a dolgokat. Tóth Nándor révén szerezték meg a vezetést a hazaiak, majd Szakácsi Ákos is beért az end zone-ba. Ezt követően pedig Erős Márk kiosztotta második TD-passzát. Ezúttal Fövényesi Marcell volt a célpont. Az Eagles-hez hasonlóan a Fehérvár is mercy rule-ig tudta növelni előnyét. Varga Bálint és Szakácsi TD-ivel, valamint Zách György hibátlan extráival elérték a 35-0-s különbséget. Viszont a második negyedbe még belefért egy hazai pontszerzés: Nardai Ádám ért be az end zone-ba.

Szakácsi Ákos (21) jól szállt be a meccsbe

Szakácsi Ákos (21) jól szállt be a meccsbe

A második félidőben a futóóra sem lassította le a Fehérvárt. A kickoffnál Antonio Roane szedte össze a labdát és a játékszerrel egészen a végzónáig futott vissza. Az eredményt viszont már a harmadik negyedben beállították a hazaiak Szakácsi futásával és Sándor Gergő kétpontosával. Így a Fehérvár Enthroners is egy magabiztos 57-0-s sikerrel hangolt a hazai fináléra.

Fotók: Márkus Mandula

Budapest Cowbells 2-Fehérvár Enthroners 0-57 (0-21, 0-21, 0-15, 0-0)
Pontszerzők: Szakácsi Ákos 3 TD, Tóth Nándor, Fövényesi Marcell, Varga Bálint, Nardai Ádám, Antonio Roane 1-1 TD, Sándor Gergő 1 PAT, Zách György 5 XP, Somogyi Krisztián 1 XP.

Sergio Varela, a Budapest Cowbells 2 vezetőedzője: A mérkőzésen sikerült végrehajtani azt, amit elterveztünk, hogy fel tudjuk mérni magunkat, hol tartunk egy HFL szintű csapathoz képest. Meg akartuk keresni a játékosokban, hogy miben tudnak még fejlődni. Annak ellenére, hogy a keret 50 százaléka újonc és junior korosztályú, sokan megmutatták, hogy igazi harcosok, mert többször meg tudták állítani a Fehérvár támadásait. Szeretnék gratulálni annak a 25 embernek, aki el tudott jönni a meccsre. A következő szezonban ismét találkozunk.

Pál Tibor Kornél, a Fehérvár Enthroners vezetőedzője: A mérkőzésen a legfontosabb volt a csapat formában tartása. Antonio ezúttal csak special teamben szerepelt, helyette két tehetséges futó kapta a labdacipeléseket. Erős Márk is másfél negyedet játszott. Sok juniort bevetettünk. Az elején lévő hibát leszámítva már jól működtek a dolgok. Az út véget ért, ami a döntőhöz vezetett. Most következik az, amiért készültünk. Maga a döntő.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Maker’s Mark

Hamarosan

 utolsó frissítés: 2021.09.20

HFL_2_Rajztábla 1

thumbnail_gomb_archiv

TD Store

Hamarosan

 utolsó frissítés 2021.09.20.

DIV1_Rajztábla 1

thumbnail_gomb_archiv

Redda-Futár

Hamarosan

utolsó frissítés 2021.09.20.

MAFSZ_Scheduleewrgt-09

thumbnail_gomb_archiv

 

Junior U19

Csapat GY V SZP KP
   GFA Bulldogs 4 0 140 59
Győr Sharks 3 1 121 57
Fehérvár Enthroners 2 2 64 48
Budapest Wolves 2 2 82 93
Eastern Warriors 1 3 20 90
Cowbells 0 4 0 80

 

utolsó frissítés: 2021.11.15.

U19_Rajztábla 1

thumbnail_gomb_archiv

Serdülő U17

Csapat GY V SZP KP
 Fehérvár Enthroners 3  0 105 22
 Budapest Wolves 2  1 60 36
GFA Bulldogs 1  2  34 82
Győr Sharks 0  3  0 60

utolsó frissítés: 2021.11.15.

U17_Rajztábla 1

thumbnail_gomb_archiv

Gyermek U15

Csapat GY V SZP KP
GFA Bulldogs 3 0 117 32
Fehérvár Enthroners 2 1 114 59
Szigetköz Bandits 1 2 34 98
Budapest Wolves 0 3 40 116

Utolsó frissítés: 2021.11.15.

U15_Rajztábla 1

thumbnail_gomb_archiv

Támogatók

fehérvár címer

cellectnvsz logó

Média támogatók

digisport logonemzeti sport fuzovel
Photo:in-visible
MAFSZ_photopium_logo