Magabiztosan kezdett a címvédő

Két izgalmas összecsapás volt mindössze a 19 éven aluliak megmérettetésének első játékhétvégéjén.

A Fehérvár Enthroners majdnem meglepte a Young Guns Unitedet hazai pályán. Az első félidő után még 8-3-ra vezettek a vendégek, de a folytatás után fordítani tudtak a Koronázók. Végül a Young Guns a végjátékban egy szépen kidolgozott drive után fordított és 14-9-re nyert.

Fehérvár Enthroners-Young Guns United 9-14 (3-8, 0-0, 0-0, 6-6)
Pontszerzők: Deczky Dániel 1 TD és 1 FG, illetve Andrukonis Chris, Farkas Máté 1 TD, Farkas Máté 2PT.

Gerencsér Gábor, a Fehérvár Enthroners defense segédezdője: A vártnak megfelelően egy szoros mérkőzést játszottunk a Young Guns-zal. Sajnos a végeredmény nem úgy alakult, ahogy szerettük volna! Nagyon sok első meccses srác volt ebben a csapatban, így a rutinosabb játékosokra sok feladat hárult, a falaink egész meccsen oda-vissza játszottak. Mégis pozitívan értékelném összességében a meccset, mert a srácok szépen helyt álltak, végig küzdötték a mérkőzést becsülettel, sok apró hiba előjött, amiknek a kijavításán dolgoznunk kell és akkor nem lesz gond a továbbiakban. Köszönjük a sportszerű mérkőzést a Young Guns United-nak!

Fábián Krisztián, a Young Guns United edzője: Az előzetes várakozásoknak megfelelően, mivel több csapat fiataljait kell összekovácsolnunk a junior szezonra a Young Guns csapatában, nem játszottunk hiba nélkül a mérkőzésen. Sajnos a felkészülés is jóval rövidebbre sikerült a nyár végén, mint az megszokott volt a múltban, ezért arra számítottunk, hogy a támadóinknál az összeszokottság hiánya és a sok újonc, akiknek a Fehérvár elleni volt az első tétmeccse zavart fog okozni, és büntetésekkel, vagy labdaeladásokkal nehezítjük majd saját dolgunkat. Ezért az alapkoncepció az volt, hogy a védelem, ahol jóval több rutinos játékos szerepel és a védelmi séma sem annyira bonyolult meccsben tart minket. A várakozásunknak megfelelően alakult a mérkőzés képe, hiszen sajnos sok rookie hibával játszott az offense, rengeteg false start, 12 man on the filed nehezítette az előre jutásunk. Rengeteget kell még dolgozni és gyakorolni, hogy eredményesebbek legyünk, a támadó és speciális egységben sokat kell javulnunk, de a lehetőségeink adottak. A Koronázók juniorjai egy nagyon jó csapat. Nagyszerű ellenfél volt, sportszerű, kemény játékot játszottak, nem adták könnyen a győzelmet hazai pályán. Összességében elégedett vagyok a srácokkal, nagyon nagyot játszottak és küzdöttek, megérdemelték a győzelmet.

 

Vasárnap egy klasszikus rangadót vívott egymással a Nyíregyháza Tigers és a Budapest Cowbells. Kiegyensúlyozott volt a kezdés. A Kolomposok megszerezték a vezetést a második negyedben, amelyre a Tigrisek válaszoltak és sikerült elhúzniuk. A harmadik negyedben a két csapat lemásolta az első játékrészt, majd az utolsó negyedben a szabolcsiak növelték előnyüket és végül magabiztos 34-13-as sikert arattak. Ezzel visszavágtak a tavalyi 42-9-es vereségért.

Nyíregyháza Tigers-Budapest Cowbells 34-13 (0-0, 21-6, 0-0, 13-7)
Pontszerzők: Tóth Gábor 3 TD, Erdélyi Áron 2 TD, Román Bálint 4 XP, illetve Nagy Kevin, Bernáth Péter 1 TD, Nagy Kevin 1 XP.

Dr. Szépe József, a Nyíregyháza Tigers sajtófőnöke: Összességében nagy előrelépésnek számít ez a mérkőzés a csapat és az utánpótlás program tekintetében is. Nem csupán az első hazai találkozó volt ez számunkra idén, hanem az U19-es keretünk közel 70 százaléka életében először lépett pályára, többségük július közepén látott amerikai futball labdát először. Másrészről pedig nagy előrelépés ez az eredmény abban a tekintetben is, hogy a júniusban lezajló csapat átszervezés és feladat megosztás eredményes, azt gondolom jó irányba léptünk előre ezen a téren is. Minden dicséretet megérdemelnek a pályaedzők, de legfőképpen a játékosok, akik ezt a rendkívül rövid időszakot is tartalmasan használták fel. Természetesen látszanak a hibák még, a támadó oldalon sok a bizonytalanság és a védelmen is van mit csiszolni, de összességében jó úton járunk. A tavalyi ezüstérmest sikerült itthon legyőznünk, remek kezdés azt hiszem, bízom abban, hogy a srácok ugyanilyen elszántan fognak dolgozni a hosszú szezon során. Végül, de nem utolsó sorban szeretnék köszönetet mondani minden kilátogató szurkolónak, akik buzdították a csapatot, óriási élmény volt a srácoknak hazai pályán játszani.

Sergio Varela, a Budapest Cowbells edzője, aki a szülők tapasztalatait közvetítette: Junior csapatunk első mérkőzésén vereséget szenvedett a Nyíregyháza Tigers csapatától. A fiúk jól küzdöttek az első negyed nagyon változatos volt mindkét csapat bemutatott jó és rossz játékokat, de mi szereztük meg a vezetést. Sajnos hamar jött a válasz és a Tigers fordítani tudott. A második félidőben kiegyenlítettebb játék alakult ki fiaink jól küzdöttek és emelt fejjel jöhettek le a pályáról. Szerda éjfélig megérkezik a mérkőzés videója mely elérhető lesz a csoportban. Látható lesz, hogy a nyíregyházi srácok nem a Norbi up date hívei a Tigrisek kétszer akkora játékosokkal rendelkeztek, mint a Cowbells, de fiaink küzdeni akarása eltüntette a méretbeli különbségeket. Összegezve egy jó meccset láthattak a kilátogató szurkolók. A hibákból tanulva kell készülni a hétvégi Bulldogs meccsre. Büszke voltam, ahogy megfogadták Marci kérését és a mérkőzés előtti felkészülésben nem volt kétséges, hogy a COWBELLS A CSAPAT a fegyelem az együtt mozgás és az összetartozás látványos volt legközelebb levideózom, mert ezt másoknak is látni kell. Szombaton megyünk az Újpest Bulldogs ellen. HAJRÁ COWBELLS!

 

A Bratislava Monarchs először vett részt U19-es csapatával a magyar bajnokságával. Az elején a Wolves remekül védekezett az Uralkodók otthonában, majd a támadósor is beindult és gyártotta a pontokat, 23-0-val fordultak a második játékrészre. A második félidőben összekapta magát a Monarchs és kiélezett meccset vívott a Wolves-zal, de ehhez kellett a Farkasok offensé-nek megtorpanása a red zone-ban. A piros-feketék, így is sima 50-25-ös győzelmet arattak.

Bratislava Monarchs-Budapest Wolves 25-50 (0-23, 6-7, 7-7, 12-13)
Pontszerzők: Zoltan Bihari 2 TD, Martin Gruy, Jakub Majtan 1-1 TD, Peter Stevanak 1 XP, illetve Széles Bálint, Benke Ábel 2-2 TD, Gasparik Gergő, Telek Ádám, Flaskay Máté 1-1 TD, Manhertz Péter 1 FG és 5 XP.

Peter Melus, a Bratislava Monarchs edzője: A csapatunk fele csak két hónapja focizik. Kevés volt a tapasztalatuk, ami miatt többször zavarban voltak a játékosok. A védők nem tudtak még tökéletesen szerelni. A második félidőben javult a játékunk, sokkal jobb támadásokat vezettünk. Ez annak is köszönhető, hogy az offense-ben változtattunk és fejben helyre tettük a játékosokat. A legfontosabb az volt, hogy mindenki lehetőséget kapott. A Wolves remekül játszott.

Wolves értékelés: 25 játékossal mentünk, sok hiányzó volt . A szlovák csapattal is 25 játékossal volt. Nagyot küzdöttek a fiúk mindkét oldalon, a védelem 2 labdát szerzett special teamben is jók voltunk, 1 visszaszerzett kickoff, plusz jó punt, 1 FG, 5 XP, jó kickoffok. Nehéz kiemelni bárkit is, de ha kell, akkor Benke Ábelt emelném ki a védők oldalán, több sackje és mínusz yardos tackle-je volt, nem mellesleg a végén volt egy körülbelül 80 yardos kickoff return TD-je, mindezt úgy, hogy futó alapvetően és az első félidőben, amikor még offense-ben volt, akkor nagy futásai voltak. A támadóknál az offense falat érdemes kiemelni, akik csere nélkül csinálták végig a mérkőzést és még folyamatosan rotáltak a defense falba, ahol kellett a segítség és mindkét oldalon dominálták az ellenfelet. Természetesen meg ki kell emelni Gasparik Gergő teljesítményét, aki 4 TD passz és 0 INT mellett még egy körülbelül 60 yardos futott TD-t is szerzett.

 

Újonc csapat a visszatérő ellen, azaz Wanderers-Bulldogs Jászberényen. A Vándorlók jól kezdtek, meg is szerezték a vezetést, majd a második negyedben egyenlítettek a fővárosiak. A második félidőben a Wanderers védelme már nem kapitulált, az offense pedig folyamatosan felőrölte a Kutyákat. Így végül, még ha nem is magabiztosan, de a védelemnek hála 14-6-ra azért nyertek a Vándorlók, ami történetük első sikere.

Wanderers-Újpest Bulldogs 14-6 (6-0, 0-6, 6-0, 2-0)
Pontszerzők: Garajszki Ádám, Turcsány Bálint 1-1 TD, Kozma Bálint 1 S, illetve Pálinkás Dániel 1 TD.

Boda Gábor, a Wanderers edzője:A defense jól játszott, hozta a vártakat. Nyilván egy offense-t nehezebb összerakni pláne, hogy több helyről érkeztek a játékosok. Ráadásul a centerünk korán megsérült, így ez nagyon megnehezítette a dolgunkat. Az első akadályt apróbb drukkokkal, de sikerült megtennünk. Szépen lassan majd összeszoknak a srácok.

Czuprik Zoltán, az Újpest Bulldogs vezetőedzője:Egy nagyon rövid felkészülési időszak után jó meccset vívtunk a Wanderers-zel. Ezen a meccsen sok hibánk megmutatkozott, de ez betudható annak is, hogy sokan még rutintalanok voltak. Ennek ellenére nagyon bizakodó jeleket is láttam, amikre a későbbiekben lehet építeni.

Fotó: Ivan Majchrovic

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Veolia

Csapatok M GY V SZP KP
Fehérvár Enthroners 4 4 0 150 51
Budapest Cowbells 4 2 2 101 121
Budapest Wolves 4 2 2 92 105
Miskolc Steelers 4 1 3 87 120
Győr Sharks 4 1 3 79 112

 utolsó frissítés: 2022.06.20.

thumbnail_gomb_archiv

TD STORE

Csapatok M GY V SZP KP
Budapest Titans 6 6 0 199 117
VSD Rangers 6 5 1 180 92
Crushers 6 3 3 106 86
Budapest Cowbells II 6 3 3 165 157
Guardians 6 2 4 134 146
DEAC Gladiators 6 1 5 101 186
Tatabánya Mustangs 6 1 5 89 162

utolsó frissítés 2022.06.27.

DIV1_Rajztábla 1

thumbnail_gomb_archiv

Redda-Futár

Csapatok M GY V SZP KP
Budapest Wolves II 4 4 0 112 39
DAK Acél Dunaújváros 4 3 1 97 12
Újpest Bulldogs 4 3 1 150 83
Fehérvár Enthroners II 4 3 1 132 70
Levelek Spartans 4 3 1 148 94
Dabas Sparks 4 3 1 117 67
Eger Heroes 4 2 2 102 66
Miskolc Renegades 4 2 2 85 116
Rebels Oldboys 4 2 2 103 104
Diósd Saints 4 1 3 91 132
Pécs Legioners 4 0 4 54 140
Wolverines 4 0 4 38 166
Oroszlány Bears 4 0 4 7 147

utolsó frissítés 2022.06.20.

MAFSZ_Scheduleewrgt-09

thumbnail_gomb_archiv

 

Junior U19

Hamarosan.

utolsó frissítés: 2021.12.14.

U19_Rajztábla 1

thumbnail_gomb_archiv

Serdülő U17

Hamarosan

utolsó frissítés: 2021.12.14.

U17_Rajztábla 1

thumbnail_gomb_archiv

Gyermek U15

Hamarosan

Utolsó frissítés: 2021.12.13.

U15_Rajztábla 1

thumbnail_gomb_archiv

Támogatók

Veoliafehérvár címer

cellectnvsz logó

JP AUTO_logo black_RGB-01

Média támogatók

Fehérvár Médiacentrum