Megtörik a fővárosi uralom a junior bajnokságban?

Ezen a hétvégén az U19-es és az U17-es bajnokság is elkezdődik. Mindegyik korosztályra nagy figyelem szegeződik majd, de talán a juniorok bajnoksága a tavalyi kiegyensúlyozottság után izgalmasabb lehet idén. A Budapest Cowbells minden bizonnyal megvédené a címét, de a DEAC Gladiators és a Budapest Wolves mindenképp visszavágna a tavalyi vereségekért.

Az Enthroners volt az előző évben a serdülők ura, de idén nagy versenyfutásra számíthat az aranyért azzal, hogy a Wolves is becsatlakozott. Talán nagy kérdőjel lesz a VSD Rangers, amely érdekes színfoltja lehet az U17-es bajnokságnak, hiszen először indít korosztályos csapatot. És természetesen az Újpest Bulldogs, a Budapest Eagles, illetve még a Győr Sharks is beleszólhat a játékba.

A gyerek bajnokságban tavaly kiélezett volt a csata a Bulldogs és a Sharks között. Míg az alapszakaszban a Kutyák nyertek, addig a döntőben a Cápák. Vajon ismét köztük dől el a bajnokság, vagy a Farkasok és a Koronázók is bejelentkeznek a bajnoki címért?

 Fotó: Váradi-Király Fotó

A hétvégi U19-es nyitóforduló előtt ezt várják a csapatok képviselői:

Magyar Csanád, Budapest Cowbells titkár: „Nem hazudok nagyon jó érzés címvédőként indulni. A 2018-as szezonban nagy elvárásoknak akartunk megfelelni a ‘17-es HFL-győzelem után, így az elődöntőben elszenvedett vereséget a juniorok tudták feledtetni. A legnagyobb riválisunk talán saját magunk lesz. Három srác öregedett ki, de a keret magja megmaradt. Sajnos túl sok újoncot nem tudtunk beépíteni, így néhány sérülttel még kiegészülhetünk, de az első mérkőzésnek 20 emberrel vágunk neki.”

Gyarmati Ottó, a DEAC Gladiators vezetőedzője: „A csapattól a minimális elvárás a döntő. A tavalyi finálét elvesztettük, de ez nem szegte kedvét a játékosoknak, talán még motiváltabbak lettek. Hogyha idén eljutunk a döntőbe, akkor meg is nyerjük azt. A Tigerstől érkezett játékosok mindenképp erősítésnek számítanak. Úgy gondolom, hamar beilleszkedtek, jó volt a közös edzőtábor és remekül telnek a közös edzések is. Mindig van hiányérzet, de úgy gondolom a szervezett edzéseknek és az edzőtábornak köszönhetően remek formában várjuk az első mérkőzést.”

Merucza Attila, a Budapest Wolves vezetőedzője: „Az utánpótlás csapatokban fel kell készülni az állandó keretváltozásra, hiszen életkori határok miatt folyamatos a keretek cserélődése. Idénre is meghatározó egyéniségek öregedtek ki a csapatból, de nagyszerű fiatal játékosok kerültek be. Idénre a csapat mellett, az edzői stáb is nagy átalakuláson esett át, mindenki maximális odaadással végzi a munkáját, remélem ez az eredményeinkben is tükröződni fog. A Divízió I. sokkal fizikálisabb és gyorsabb liga, mint a junior bajnokság. Az ott szerepet kapott fiatal játékosok nagyon sokat tanultak a tavaszi szezonban. Azt gondolom, a legtöbbet abból profitálnak a srácok, hogy ott sokkal jobban megmutatkoztak a hiányosságok és így céltudatosabban tudnak fejlődni, jobban látják mi az, amit leginkább szükséges fejleszteni. Idén is, mint minden évben a bajnoki címért szállunk harcba, de mindig csak a következő meccsre fókuszálunk. A bajnokság most hétvégén kezdődik, nagyon várjuk már, hogy lássuk az első összecsapásokat.”

Fábián Krisztián, a Young Guns United vezetőedzője: „Sajnos pár meghatározó játékosunk kiöregedett, akiket nehéz volt pótolni és úgy gondolom, hogy idén lesznek hiányposztjaink. Idén is négy csapatból állunk, a Dunaújváros, Dunakeszi, Jászberény és természetesen a Titans alkotja a magot. A felkészülés viszont nem volt zökkenőmentes, mert a tervezett edzőtáborok elmaradtak és sajnos korán is kezdünk a bajnokságban. Még a srácok nincsenek összeszokva. Ugye nehezebb a rájátszásba bejutni a lebonyolítás miatt, de mi megcéloznánk ezt.

Pál Tibor Kornél, a Fehérvár Enthroners elnöke: „A tavalyi U17-es gárdából többen távoztak már sajnos, ezért velük nyilván nem tudunk számolni. De azért maradt egy szorgalmas mag, akire épül az utánpótlás, még ha nem is nagy létszámú. Összességében még mindig elég fiatal az U19-es csapatunk átlagéletkora, sok az újonc, akiket még be kell építeni a rendszerbe. Van pár rutinos játékos, akik a felnőtt keretben is próbára tehették magukat, de nem ez a többség. Az biztos, hogy összességében, ez még mindig tanuló év lesz, így is állunk hozzá. Hozzuk ki belőle a maximumot, de a fő cél rutinszerzés, tapasztalatszerzés. Azt gondolom, a felnőtt keretet sikerült jó pályára rakni, ezért az utánpótlás kereten szeretnénk még dolgozni, és a lehető legjobb pályára állítani a srácokat, akik nálunk készülnek. Sok munka van még, és jó pár programot el akarunk kezdeni ami itt is egy stabil, erős keretet adhat a jövő Enthroners-ének. Kiváló körülmények vannak, rengeteg segítséget tudunk adni a juniorjainknak de fontos, hogy megfelelő létszámmal és mélységgel lehessen dolgozni, a felnövő generációk pedig elindulva minél fiatalabb kortól, végigtapossák az utat a korosztályokon a felnőtt csapatig.”

Zahovay Ádám, a Tatabánya Mustangs vezetőedzője: „Az idei keret teteje egy erős és összeszokott brigád, akik már a felnőtt szezonban is bizonyítottak. Tavaly is együtt játszottak, akkor még tapasztalatlanul, idén erősebbek leszünk annal. Az összeszokottsággal nem lesz óriási probléma, a keret mélysége azonban – mint szinte mindenhol – gond lehet. Remélhetőleg elkerülnek minket a kellemetlen sérülések és akkor bárki ellen versenyben leszünk. A célokat ennek megfelelően leginkább a saját teljesítményünket lőttük be. Ha minden meccsen tudunk fejlődni, meg tudjuk nyerni az összes apró küzdelmet és sikerül az idény végére olyan játékosokkal kiállni, akikre a következő években építkezhetünk, elégedettek lehetünk majd.”

Aggod Péter, a Miskolc Steelers csapatvezetője: „A tavalyi keret magja megmaradt, de idén a tavaszi toborzásunknak köszönhetően, fel tudtuk tölteni keretünket és idén 10 játékos csatlakozik hozzánk a Heroes-ból is nagy segítséget fog nyújtani nekünk. Pár játékosunk már HFL-rutinnal rendelkezik. Van, aki a defense-ben kezdőként, van aki special teamben kapott szerepet. Alig várják, hogy elinduljon már a bajnokság. A célunk nem más, mint megnyerni a bajnokságot, próbálunk mindent megtenni ennek érdekében. A junior mezőny minden évben kiszámíthatatlan, így nagyon erősorrendet nem állítanák, attól függ egy utánpótlás szezon, hogy az edzők rá bírják-e a fiatalokat arra, hogy 3 hónapig oda tegyék magukat és járjanak edzésre.”

Szilas Péter, a Győr Sharks utánpótlás edzője: „A tavalyi évhez képest nagy változások nincsenek. U15-ből jópáran korosztályt léptek, U19-ből néhányan kiöregedtek. Volt, aki abbahagyta a focit, de a helyükre érkeztek újak, akiket sikerült beépítenünk a csapatba. Abban bízunk, hogy a két idősebb korosztályunk tapasztaltabban vág neki a szezonnak, mint tavaly. Mindegyik korosztállyal a célunk, hogy csapatként küzdjünk és fejlődjünk. Az U19-eseink között többeknek ez lesz az utolsó évük az utánpótlásban. Azt szeretnénk, ha ők vezéregyéniségekké nőnék ki magukat és építhetnénk rájuk. Ha ez sikerül, akkor a tavalyinál jobb szezonra számíthatunk. Tavaly is már nagyban kellett támaszkodnunk az U17-es korú játékosainkra, idén is sokan lesznek, akik mind a két bajnokságban játszanak. A célunk, hogy a 18-19 éves játékosokra épüljön a csapat, de természetesen az U17 játékosainkat is integrálnunk kell a siker érdekében.”

Tokaji Ferenc, a Budapest Eagles vezetőedzője: „Nagyon sok juniorunk a Divízió I-ben meghatározó szerepet játszott. Idén is együttműködünk a Dabassal és a diósdiak is adnak pár játékost. Két hete a közös edzésünkön volt 40 gyerek összesen, ami jó létszám. Nagyon bízok abban, hogy a legjobb négy közé jutunk és én a csapatot képesnek érzem erre. Sokan egyébként a Divízió I-ben szellemileg és fizikálisan is sokat fejlődtek.

 

U19-es bajnokság hétvégi programja:

Young Guns United – Fehérvár Enthroners
Időpont: szeptember 8. (vasárnap), 15.00
Helyszín: Magyarság Sportpálya (Dunakeszi, Fő út 145.)

U17-es bajnokság hétvégi programja:

Újpest Bulldogs – VSD Rangers
Időpont: szeptember 7. (vasárnap), 14.00
Helyszín: Szusza Ferenc Stadion melletti pályák (Budapest Mildenberger utca)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Maker’s Mark

Hamarosan

 utolsó frissítés: 2021.09.20

HFL_2_Rajztábla 1

thumbnail_gomb_archiv

TD Store

Hamarosan

 utolsó frissítés 2021.09.20.

DIV1_Rajztábla 1

thumbnail_gomb_archiv

Redda-Futár

Hamarosan

utolsó frissítés 2021.09.20.

MAFSZ_Scheduleewrgt-09

thumbnail_gomb_archiv

 

Junior U19

Hamarosan.

utolsó frissítés: 2021.12.14.

U19_Rajztábla 1

thumbnail_gomb_archiv

Serdülő U17

Hamarosan

utolsó frissítés: 2021.12.14.

U17_Rajztábla 1

thumbnail_gomb_archiv

Gyermek U15

Hamarosan

Utolsó frissítés: 2021.12.13.

U15_Rajztábla 1

thumbnail_gomb_archiv

Támogatók

fehérvár címer

cellectnvsz logó

JP AUTO_logo black_RGB-01

Média támogatók

Fehérvár Médiacentrum