Nem volt kérdés: bajnok az Enthroners!

Egy évvel ezelőtt a First Fielden találkozott a Fehérvár Enthroners és a Budapest Eagles, hogy megmérkőzzenek a Duna Bowlért. Most egy osztállyal feljebb megismétlődött a döntő, de már mindkét alakulat jelentős változásokon ment keresztül.

Erős Márk (4) tarthatatlan volt

Erős Márk (4) tarthatatlan volt

Már az első félidő kiélezett csatát hozott a két csapat között. Az elején még a vendégek álltak közelebb a pontszerzéshez, de végül a Koronázók szereztek vezetést egy elhibázott punt snap után. A hazaiak 20 yardról jöhettek. A lehetőséget pedig Antonio Roane révén könyörtelenül kihasználták. A folytatásban a Sasok ismét közel álltak az end zone-hoz, de végül Osvald Ádám eladta a labdát. Az Enthroners pedig a saját térfeléről elindulva egy szép támadássorozat után tovább növelte a fórt Erős Márk révén. Ezt követően a félidő végén is pontokat tudott felvinni az eredményjelzőre a Fehérvár, ezúttal is Erős volt eredményes. Zách György hibátlan produkciójával, 21-0-val vonulhatott le a két csapat a szünetre.

Lamarco Crawford (11) tartotta a lelket az Eagles-ben, amíg bírta

Lamarco Crawford (11) tartotta a lelket az Eagles-ben, amíg bírta

A harmadik negyedben is érezhető volt az Eagles-ön, hogy a három labdabirtoklásnyi hátrány ellenére, nem adják fel. Az eredménye meg lett. A fővárosiak wild cat taktikája megzavarta a hazaiakat. Igaz, mindkét oldalon be-becsúszott egy-egy labdavesztés, de végül Lamarco Crawford közelről megtette a szükséges lépéseket az end zone-ba. Ezt azonban az Enthroners nem hagyta szó nélkül és még a játékrész végén Tóth Nándor elkapásával, illetve Zách extrájával visszaállították a 21 pontos különbséget. Ez volt a végeredmény is, hiszen az utolsó játékrészben már nem esett több pont, így a Fehérvár Enthroners története során először nyert döntőt nagypályán. Jövőre pedig minden bizonnyal viszont láthatjuk a Koronázókat az elitligában. A döntő MVP-je Erős Márk lett.

Fotók: DigitalSport

Fehérvár Enthroners-Budapest Eagles 28-7 (7-0, 14-0, 7-7, 0-0)
Pontszerzők: Erős Márk 2 TD, Antonio Roane, Tóth Nándor 1-1 TD, Zách György 4 XP, illetve Lamarco Crawford 1 TD, Pintér Patrik 1 XP.

Pál Tibor Kornél, a Fehérvár Enthroners vezetőedzője: Nagyon jól felkészült Eagles-t sikerült legyőzni. A pályán fizikai, az oldalvonalon taktikai csata folyt. Volt, hogy váltani kellett menet közben, de szerencsére sikerült. Kicsit más lett a Divízió I., mint amiben bíztunk az év elején. Több hasonló mérkőzésre számítottunk, mint ez az utolsó. Kellett volna a fejlődésünkhöz nagyon. Megyünk tovább az eddigi úton. Komoly célok és tervek vannak. Egy kis pihenő után jövünk is velük sorban. Köszönjük a hihetetlen biztatást, amit kaptunk egész évben. A döntő fantasztikus volt. A többi csapatnak is jó építkezést, szponzorokat és fejlődő footballt kívánok. Ez a szép sport megérdemli. Gratulálok az Eagles-nek, nemes ellenfelek voltak.

Boda Gábor, a Budapest Eagles vezetőedzője: A srácok érezték a súlyát ennek a találkozónak és láttam rajtuk a meccs alatt, hogy az elsőtől az utolsó másodpercig küzdenek. Viszont a második negyed az valóságos rémálom volt számunkra. A Fehérvár kihasználta a hibáinkat, de mi is néha nehéz helyzetbe hoztuk magunkat. A második félidőre egyértelműen változtatnunk kellett és ez sikerült is néhány trükkös playjel. De sajnos ennek a hátránya az volt, hogy Lamarco nem bírta végig szusszal. Ettől függetlenül büszke vagyok a játékosokra azért, mert végig küzdöttek.

Erős Márk, a Fehérvár Enthroners irányítója:Az alapszakasz MVP címnek nagyon örülök természetesen. A bajnokság elején nem gondoltam volna, hogy ennyire jó szezonom lesz. Ehhez persze kellettek a társaim is és a szurkolói szavazatok, de részemről is sok munka volt benne. Sokat készültem egyénileg is és a csapattal is. A döntőben a fumble az sokat rontott a teljesítményemen. Azon dolgoznom kell, hogy ne kövessek el több ilyen hibát. Ezt leszámítva, amire készültünk azt sikerült végre hajtani. Tudtuk, hogy az Eagles keményen fog játszani, nem hagynak sok időt a passzra és nagy nyomást helyeznek rám. Úgy érzem, ezt higgadtan kezeltük. Az O fal szépen dolgozott, az elkapóim egyszer-egyszer hibáztak, de szerencsére ez belefért. Összeszedetten dolgoztunk és játszottuk a játékainkat. Azt pedig, hogy az alapszakasz után itt is én kaptam az MVP díjat, azt már alig tudom elhinni. Ez a Korona a szezonomra. A döntő a pályán belülről hatalmas élmény volt. A szurkolóink elképesztő hangulatot teremtettek. A csapat olyan hátteret garantált nekünk, ami szerintem példátlan. Fizikai, technikai felkészülésben, tudunk videókat elemezni, meccs előtt masszőrök foglalkoznak velünk. Tényleg profi körülmények között készülhetünk hétről hétre. Ezt minden csapattársam tudja, hogy mekkora dolog itthon. Az a legkevesebb, hogy kihozzuk magunkból a legjobbat.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Maker’s Mark

Hamarosan

 utolsó frissítés: 2021.09.20

HFL_2_Rajztábla 1

thumbnail_gomb_archiv

TD Store

Hamarosan

 utolsó frissítés 2021.09.20.

DIV1_Rajztábla 1

thumbnail_gomb_archiv

Redda-Futár

Hamarosan

utolsó frissítés 2021.09.20.

MAFSZ_Scheduleewrgt-09

thumbnail_gomb_archiv

 

Junior U19

Csapat GY V SZP KP
   GFA Bulldogs 4 0 140 59
Győr Sharks 3 1 121 57
Fehérvár Enthroners 2 2 64 48
Budapest Wolves 2 2 82 93
Eastern Warriors 1 3 20 90
Cowbells 0 4 0 80

 

utolsó frissítés: 2021.11.15.

U19_Rajztábla 1

thumbnail_gomb_archiv

Serdülő U17

Csapat GY V SZP KP
 Fehérvár Enthroners 3  0 105 22
 Budapest Wolves 2  1 60 36
GFA Bulldogs 1  2  34 82
Győr Sharks 0  3  0 60

utolsó frissítés: 2021.11.15.

U17_Rajztábla 1

thumbnail_gomb_archiv

Gyermek U15

Csapat GY V SZP KP
GFA Bulldogs 3 0 117 32
Fehérvár Enthroners 2 1 114 59
Szigetköz Bandits 1 2 34 98
Budapest Wolves 0 3 40 116

Utolsó frissítés: 2021.11.15.

U15_Rajztábla 1

thumbnail_gomb_archiv

Támogatók

fehérvár címer

cellectnvsz logó

Média támogatók

digisport logonemzeti sport fuzovel
Photo:in-visible
MAFSZ_photopium_logo