Nyíregyháza TigersGyőr Sharkseaglesmustangs tatabányatroopers logólogo_bp_titansJászberény WolverinesVSD-American football LOGO

Tovább tart a Wolves uralom U19-ben?

Ki fogja megszakítani a Budapest Wolves évek óta tartó egyeduralmát az U19-es bajnokságban? Nagyon nehéz megjósolni, hogy mely együttesek képviselnek olyan játékerőt, mint a fővárosiak.

Tavaly nem nagyon volt csapat, amely meg tudta volna szorongatni a Farkasokat. Erre talán az idei mezőnyből a Wanderers és a Cowbells lehet képes, akik évek óta nagy karrier előtt álló tehetségeket nevelnek. Viszont vidékről a Miskolc Steelers-t vagy a hosszú idő után visszatérő és keretét nem kicsit feltöltő Gladiators-t sem szabad leírni. Nem beszélve a nyugati csapatokról, köztük is a Gorillaz-ról. Sok csapat átalakult az idei szezonra, de erről a csapatvezetők, és edzők részletesebben beszéltek a hétvégi rajt előtt.

Fotó: Pazár András

Balog József, offensive koordinátor (Budapest Cowbells): A tavalyi utánpótlás szezon után jónéhány játékosunk kiöregedett ebből a korosztályból és a felnőtt csapatainkban folytatja tovább a munkát, így idén egy viszonylag kisebb kerettel tudtuk elkezdeni a felkészülést az U19-es, valamint U17-es szezonra. Emiatt is döntöttünk a Jászberény Wolverins-zel való együttműködés mellett az U19-ben, így az ő játékosaikkal kiegészülve teljes erőbedobással koncentrálhatunk a junior szezonra. Akik a tavalyi keretből megmaradtak sokat fejlődtek a tavaszi szezon során, így mondhatjuk, hogy a kezdő posztokra rutinos, sokmeccses játékosokat tudunk kiállítani mindkét csapategységünkben, valamint a tavasszal érkezett újonc játékosokat is sikerült megfelelően felkészíteni, ezáltal bizakodóak vagyunk a szezon kimenetelét tekintve, persze ha a sérüléshullám is elkerül minket. Idén mindenképp szeretnénk újra döntőt játszani, nem is lehet más a cél, hiszen akkor lenne tökéletes ez az év, ha a HFL arany mellé oda tudnánk tenni az U19-es aranyat, valamint az U17-est is.

Miakich Gábor, defensive koordinátor (Budapest Wolves): Minden évben számolnunk kell azzal, hogy a kulcsembereink kiöregednek, de a fiatalabb együttesből mindig lesz olyan ember, akik a helyükre lépnek. Viszont mint mindenki, úgy mi is a sötétben tapogatózunk az erőviszonyokkal kapcsolatban. Mi továbbra is bízunk a programunkban és egyértelműen meg akarjuk védeni a címünket U19-ben. Ugye U17-ben nem indulunk idén sem, mert ez szakmai döntés. Ugye a fiatalok így az osztrák ligával és az U19-cel együtt három bajnokságban játszanának. Nem szeretnénk egyrészt leterhelni a srácokat, másrészt pedig a játékosoknak az sem tesz jót, ha a 11 a 11 elleni és a 9v9 közötti játékrendszer között állandóan váltogatni kellene.

Pál Tibor Kornél, egyesületi elnök (Fehérvár Enthroners): A junioroknál tavasztól nagy változást jelentett, hogy a két amerikai légiós tartotta nekik az edzéseket. Szeptemberben, ha visszatérnek, újra visszaveszik a programot. A létszámmal folyamatosan harcolni kellett, de bajnokság elejére 33-34 fiatal van a keretben. Sajnos a különböző felkészültség, és a pozíciós hiányok miatt nem vállaltuk idén a 11-es footballt. Kényszerből fel tudtunk volna állni, de a felkészültség miatt jobb döntésnek bizonyult a 9-es lehetősége. Kilences focival egy mély, önálló csapatot tudunk kiállítani. Valamint U17-ben is egy jó alakulat léphet pályára. Mind Enthroners játékos. U19-ben így nem is lehet rájátszásos reményünk, de mind a négy találkozót a tanulásnak szenteljük. Szeretnénk jó dolgokat megvalósítani a pályán. Mivel a társaság jelentős része 16 év alatti, erre a magra hosszú távon lehet építkezni még juniorban is. További komoly tervek vannak a junior program fejlesztésére, amivel idén sokat fogunk foglalkozni.

Szűcs Botond, vezetőedző (Gladiators): Az ajaki edzőtáborunk nagyon jól sikerült, 35 juniorunk vett részt rajta, akik nem egyedül edzettek, hiszen a felnőttek és a válogatott kerettagok is sokat segítettek. Úgy gondolom, ezalatt a 3-4 nap alatt nagyon sokat tudtunk előrelépni. Mindegyik fiatalunk sportmúlttal érkezett hozzánk, ami úgy gondolom, sokat erősít a csapatunkon. Ami a legjobb, hogy nemcsak Debrecenben, de a többi Hajdú-bihari településen is egyre nagyobb híre van a Gladiators-nak. Eddig Hajdúszoboszlóról érkezett hozzánk játékos, de csatlakoztak hozzánk, Hajdúböszörményből, Balmazújvárosból és Bagamérból is. U19-ben szeretnénk minimum a rájátszásba jutni. Minden csapatnál nehéz felmérni az erőviszonyokat, mert nagy szokott lenni a fluktuáció. U17-ben egyértelműen a címvédés a célunk, idén már nem 9, hanem 24 játékossal vágunk neki a serdülő bajnokságnak, így erősebbek lettünk.

Járai Richárd, vezetőedző (Gorillaz Juniors): Az idén Gorillaz Juniors néven induló csapatunkat továbbra is a Gorillaz a Bad Bones és a Titans fiataljai alkotják. A Pirates sajnos idén nem vállalta a részvételt. A tavalyi keretből több meghatározó játékos kiöregedett, viszont mindhárom csapatból sok új, vagy a flag csapatból felkerült játékos erősíti a keretet. Új, a felnőttek között is már bemutatkozott irányítókkal vágunk neki a szezonnak és terveink szerint próbálunk több olyan közös edzést is tartani, ahol a teljes keret együtt tud dolgozni. Azon kívül, hogy a srácok erősödjenek, tanuljanak és tapasztalatot szerezzenek konkrétabb célt nehéz kitűzni ilyenkor, hiszen az ellenfeleknél is sok változás van, de szeretnénk megismételni a tavalyi elődöntőbe jutást.

Becs Péter, alelnök (Győr Sharks): Annak ellenére, hogy új korosztályos csapatokat tudtunk indítani tavasszal, nem volt megfelelő a szervezettségünk, és részben ennek köszönhetően nem sikerült egyben tartani a tavalyi keretet. Ennek ellenére vannak rutinos játékosaink, akik egy része már a felnőtt csapattal edzett a HFL idény alatt, illetve a keret fiatalabb része sem most látott először felszerelést, hála a már fent említett korosztályos csapatrészeknek. Lassan és apránként, de látszódik az alulról építkezés előnye. További lényeges dolog, hogy két amerikai edzővel bővült a szakmai stábunk. Fontosnak tarjuk, hogy a fiatalok már minél korábban megfelelő képzést kapjanak. Nagy előrelépés ez mind az egyesületünknek, mind az utánpótlás nevelésünkben. A hétvégi mérkőzéssel kapcsolatban vegyesek az érzéseink. Lesz jó pár hiányzó alap emberünk, de mindent megteszünk, hogy okozzunk pár kellemetlen pillanatot.

Varga Zoltán, vezetőedző (Miskolc Steelers): Nálunk nagyon sokat változott a keret, hiszen voltak, akik kiöregedtek. De egyes srácoknak a HFL-tapasztalat nagyon sokat segített a fejlődésben. Szabó Martin lehet talán az egyik veszteségünk, mivel ő már nem képviselheti ezt a korosztályt, de van egy új srác, aki a helyébe lépett és egész tehetséges, lelkes és szinte minden edzésen ott van! Illetve kiemelném Jónás Mátét is, akire nagy szerep hárul majd az egész szezonban. Szerencsére kedvező a sorsolásunk, mert az összes pesti csapatot elkerültük, így a minimum cél a rájátszásba jutás, ahol pedig már bármi megtörténhet.

Dr. Szépe József, megbízott sportigazgató (Nyíregyháza Tigers): Nagyon sokat változott a keret az elmúlt évihez képest és az idő előre haladtával néhány kulcsjátékos is kiöregedett. A toborzás nem úgy sikerült, ahogy vártuk, de az idei évben is együttműködünk a Miskolc Renegades csapatával, így azt mondhatom, hogy egy ígéretes mag van kialakulóban. A fiatalok remek munkát végeztek a felkészülés során, nagyon izgatottan várjuk az első mérkőzésünket, ami szerencsére hazai pályán lesz. Az idei célunk a playoffba jutás, mert azt gondolom, hogy idén is egy elég tehetséges gárda került az edzők kezei alá csak rajtunk múlik, mit tudunk kihozni a srácokból.

Tokaji Ferenc, vezetőedző (Wanderers): Idén egy kisebb kerettel indulunk, de tele vagyunk nagyon tehetséges és szerintem jó képességű fiatalokkal. Viszont a csapathoz már nem csatlakoztak a jászberényi fiatalok, hanem Békéscsabáról és Dabasról jöttek hozzánk játékosok. Nagyon sokat segített a srácoknak az, hogy a felnőtt bajnokságban is tapasztalatot gyűjtöttek tavasszal. Nyilván először arra kell koncentrálnunk, hogy a rájátszásba jussunk U19-ben és ezután akár a döntőig meneteljünk. U17-ben pedig szeretnénk aranyat szerezni.

 

Az 1. forduló párosításai:

Nyíregyháza Tigers-Wanderers
Időpont: szeptember 9. (szombat), 14.00
Helyszín: NyVSC-pálya (Nyíregyháza, Tiszavasvári út 4.)
Belépő: 500 Ft (14 év alatt ingyenes)

Miskolc Steelers-Gladiators
Időpont: szeptember 9. (szombat), 14.00
Helyszín: Rendészeti Szakgimnázium (Miskolc, Szentpéteri kapu 78.)

Győr Sharks-Gorillaz Juniors
Időpont: szeptember 10. (vasárnap), 14.00
Helyszín: Elektromos pálya (Győr, Kiskút liget)

Fehérvár Enthroners-Budapest Wolves
Időpont: szeptember 10. (vasárnap), 15.00
Helyszín: First Field (Székesfehérvár, Takarodó út 1.)
Belépő: ingyenes

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Ratio Média HFL

CSAPAT GY V SZP KP
1 Miskolc Steelers 5 0 159 98
2 Eger Heroes 3 2 120 122
3 Budapest Cowbells 3 2 105 104
4 Budapest Wolves 2 3 159 148
5 Győr Sharks 1 4 101 148
6 DAK Acél Dunaújváros Gorillaz 1 4 74 98

 utolsó frissítés: 2017.06.05.

 ration_media_HFL_white_transp

VERSENYNAPTÁR ÉS EREDMÉNYEK

EGYÉNI STATISZTIKÁK

FEZEN Divízió I.

CSAPAT GY V SZP KP
1 Fehérvár Enthroners 7 0 248 45
2 Budapest Eagles 5 2 219 109
3 Miskolc Renegades 2 5 88 192
4 Budapest Cowbells 2 2 5 74 192
5 Gladiators 0 4 14 108

 utolsó frissítés 2017.06.26.

fezen_DIV_I_transparent-1

VERSENYNAPTÁR ÉS EREDMÉNYEK

EGYÉNI STATISZTIKÁK

BerénySport DII.

CSAPAT GY V D SZP KP
  Nyugati Csoport
1 Szombathely Crushers 5 0 70 6
2 Szekszárd Bad Bones 3 2 106 30
3 Tatabánya Mustangs 3 2 65 86
4 Budapest Titans 2 3 77 74
5 Újpest Bulldogs 2 3 71 93
6 Boda Troopers 0 5 31 131
  Keleti Csoport
1 Nyíregyháza Tigers 5 0 167 33
2 Rebels Oldboys 4 1 166 62
3 Wolverines 2 3 104 123
4 Gladiators2 2 3 42 89
5 Dabas Sparks 2 3 89 153
6 Budapest Eagles 2 0 5 57 165

utolsó frissítés 2017.06.05.

Bereny_DIVII

VERSENYNAPTÁR ÉS EREDMÉNYEK

EGYÉNI STATISZTIKÁK

 

Junior U19

Junior U19 GY V SZP KP
1 Budapest Wolves 4 0 158 18
2 Miskolc Steelers 4 0 106 41
3 Cowbells 3 1 100 40
4 Nyíregyháza Tigers 2 2 40 70
5 Wanderers 2 2 92 86
6 Gladiators 0 4 29 95
7 Győr Sharks 0 4 33 118
8 Gorillaz Juniors* 2 2 86 116
9 Enthroners* 1 3 70 130

utolsó frissítés: 2017.10.24.

* Aki önszántából 9-9 ellen szerepel, a tabella aljára kerül.

Eredmények

Serdülő U17

Csapat GY V-D SZP KP
1 Wanderers (19) 8 3 216 101
2 Gladiators (19) 8 3 182 112
3 Enthroners (18) 7 4 196 91
4 Tatabánya Mustangs (17) 5 5-1 102 123
5 Újpest Bulldogs (13) 3 7-1 63 191
6 Győr Sharks (8) 3 9 118 145
7 Cowbells (9)* 5 3 119 73
8 Wolverines (2)* 1 7 40 191

utolsó frissítés: 2017.10.30.

Zárójelben a tornák végén megszerzett pontok száma összeadva. (1-től 8-ig)

*A Cowbells és a Wolverines a 3. kupanapon nem vett részt.

Támogatók

fehérvár címerreddalogocellect

Média támogatók

digisport logonemzeti sport bowlfuzovel
Photo:in-visible
MAFSZ_photopium_logo