Válogatott

A Magyar Amerikai Futball Válogatott létrehozása és szerepeltetése régi álma volt a hazai csapatoknak, játékosoknak és sportvezetőknek.

A kezdeti lépések megtörténtek a 2013-as évben, válogatókon és edzéseken mérettek meg a játékosok, ahol az első keretszűkítés is megtörtént. Az IFAF Europe 2015 elején meghirdette Európa Bajnoki lebonyolítási tervét, így ez év őszén már pályára léphetett a nemzeti csapat! Részletek itt olvashatók: IFAF European Championship Qualifiers

ETI_0010

Első mérkőzését 2015. szeptember 27-én játszott le nemzeti csapatunk. A történelmi összecsapáson a cseheket fogadtuk, beszámoló, képek és videó IDE kattintva érhető el.

A következő összecsapáson, válogatottunk első tétmeccsén sajnos semmi sem sikerült csapatunknak. Így a szerb válogatott ellen Belgrádban nagy arányú vereséget szenvedtünk, IDE kattintva olvasható a beszámoló és tekinthető meg a videó.

A 2016-os évben barátságos mérkőzéseket játszik felnőtt válogatottunk:

Szeptember 24. Magyarország – Lengyelország, Székesfehérvár

Október 29. Magyarország – Belgium, Székesfehérvár

2016-ban debütál U19 válogatottunk is:

Október 16. Magyarország – Szlovákia, Székesfehérvár

2017-ben Szlovákia ellen játszott barátságos mérkőzést a Magyar Amerikai Futball válogatott.

szlovák magyar

A mérkőzést nagy arányú győzelemmel zárta nemzeti csapatunk, 42-3-ra legyőzte a Szlovák Válogatottat 4800 néző előtt. A mérkőzés felvétele IDE kattintva érhető el.

Three Nations Cup:

2018-ban a nemzeti csapat Three Nations Cup versenysorozatban vett részt, 2 másik nemzet mellett.
Szlovákia, Csehország, és Magyarország alkotta a versenysorozat csapatait.

Az első mérkőzést Csehország – Szlovákia ellen játszotta 2018. Szeptember 8-án, Třinec-ben. Az összecsapás végén a Csehek örülhettek, 44-0-ra verték a Szlovákokat. Az összecsapás rövid összefoglalója itt érhető el.

Második mérkőzésen Szlovákia fogadta Magyarország csapatát Szeptember 23-án, Pozsonyban. Kiegyensúlyozott játékkal a magyar csapat 61-0-ra iskolázta Szlovákia válogatottját.

Magyarország-Csehország mérkőzést Október 14-én az Új Hidegkúti Nándor Stadionban került megrendezésre, 5200 néző előtt, ez a mérkőzés a kupa döntője is volt egyben. A Digi Sport professzionális közvetítései előtt is sok ezren szurkoltak.
A fordulatokkal tarkított mérkőzést, a Magyar Válogatott nyerte meg 23-15 arányban, ezzel elhódítva a Három Nemzetek Kupáját. A mérkőzés felvétele itt tekinthető meg.
cseh

 

 

Támogatók

fehérvár címer

cellectnvsz logó

Média támogatók

digisport logonemzeti sport fuzovel
Photo:in-visible
MAFSZ_photopium_logo