Döntőbe juthat az Eagles

Két csapat már különösebb tét nélkül léphet pályára, két alakulatnak pedig igen is sok múlik ezen a hétvégén. A Budapest Cowbells 2 már nem juthat a fináléba, míg a Fehérvár Enthroners biztosan aranycsatát vív.

Antonio Roane (22) legutóbb elképesztő teljesítményt nyújtott

Antonio Roane (22) legutóbb elképesztő teljesítményt nyújtott

Viszont most nehéz ellenfél vár a Koronázókra hazai pályán a Budapest Eagles személyében. Ennek ellenére a Fehérvár már nyugodtabban játszhat tudva, hogy már ott van a döntőben. Ráadásul Jebray Regan is visszatérhet eltiltása után. Pál Tibor Kornél együttese legutóbb a Renegátok otthonában erődemonstrációt tartott 55-0-s sikerével, különösen Antonio Roane, aki 4 touchdownt is szerzett. De ami a legfontosabb a biztos döntő tudatában sokkal nyugodtabban játszhatnak a Koronázók.

Lehmann Albertre (42) is nagyobb teher hárul Mészáros Márton hiánya miatt.

Lehmann Albertre (42) is nagyobb teher hárul Mészáros Márton hiánya miatt

A Budapest Eagles számára azonban van bőven tétje ennek a találkozónak. Egy győzelem esetén ott lehet a fináléban. Ehhez viszont nagy erőket kell mozgósítaniuk, mivel több hiányzójuk is van. Mészáros Márton minden bizonnyal a szezon végéig a maródiak listáján lesz. Ettől függetlenül Boda Gábor és az edzői stáb a Cowbells 2 elleni összecsapásra kitalált egy új offense taktikát, ami be is vált. Elképzelhető, hogy az Enthroners elleni is tartogatnak valamit a tarsolyban. Egy biztos látványos meccsre számíthatunk a lámpafényes találkozón.

Pál Tibor Kornél, a Fehérvár Enthroners vezetőedzője: A Divízió I. idei rendszere alapján már másodszor csapunk össze az Eagles-zel és van realitása a harmadik találkozónak is. Nyilván ennek a mérkőzésnek önmagában nem sok jelentősége lenne a bajnokság szempontjából, csakhogy mi minden találkozón fejlődni előre lépni akarunk. Ezt várom el mindenkitől, aki a csapat része. Minden meccsen legyen jobb, mint előtte. Minden meccsen úgy menjen haza, aki nekünk szurkol, hogy büszke legyen az arany koronás E-re, amit magára ölt. Szerencsére egyre többen és többen viselik, ami viszont számunkra hatalmas öröm. Így kell játszani ennek tudatában. Az Eagles pedig egy kiváló ellenfél.

Boda Gábor, a Budapest Eagles vezetőedzője: Nagyon várjuk a találkozót, mert ez egy óriási kihívás számunkra. Ugyan vannak hiányzóink, de készülünk új dolgokkal is, amivel kompenzálhatjuk a sérültek távollétét. Nyilván nem tesz jót a csapatnak, hogy mindig valami újat kell tanulniuk. De sokszor a kényszer szüli ezt. Ez egyben egy dupla vagy semmi is. Ha bejön, akkor nagy siker lesz belőle, ha nem, akkor akár bukás is. A Fehérvár mind offense-ben, mind defense-ben egy nagyon erős csapat. Győzni megyünk Székesfehérvárra, de ehhez az is kell, hogy a játékosok higgyenek a sikerben.

Fehérvár Enthroners-Budapest Eagles
Időpont: június 25. (vasárnap), 18.00
Helyszín: THE FIRST (Székesfehérvár, Takarodó út 3.)
Belépő: ingyenes

 

Izgalmak lesznek bőven a Miskolc Renegades és a Budapest Cowbells 2 összecsapásán. A Kolomposok is nyugodtan készülhetnek a mérkőzésre, de a borsodiak egy győzelemmel tarthatják a lépést az Eagles-zel, amennyiben a Sasok kikapnak.

Szalóki Jánosnak (84) voltak jó elkapásai legutóbb, de pontokat nem tudott feltenni az eredményjelzőre

Szalóki Jánosnak (84) voltak jó elkapásai legutóbb, de pontokat nem tudott feltenni az eredményjelzőre

A Renegades viszont nagy verést kapott legutóbb hazai pályán. A Fehérvár Enthroners 55-0-ra győzött Miskolcon. Viszont a Renegátoknak fel kell állniuk és le kell porolniuk magukat, ha be akarnak jutni a fináléba. A nagy kérdés, hogy az egri kölcsönjátékosok be tudnak-e segíteni, hiszen másnap a Heroes-nak a döntőbe jutásért kell küzdenie a HFL-ben. Amennyiben nem, nehéz pillanatok várhatnak a borsodiakra.

Pelbát Levente (8) lehet a Cowbells 2 egyik kulcsfigurája szombaton

Pelbát Levente (8) lehet a Cowbells 2 egyik kulcsfigurája szombaton

Azonban a Budapest Cowbells 2 sem biztos, hogy teljes kerettel fog felállni. Itt nem feltétlenül a sérülésekre kell gondolni, hanem azokra, akik a HFL keretben is szerepelnek, mert a Kolomposok lesznek azok, akik a Hősökkel csapnak majd össze vasárnap. Sergio Varela vezetőedzőnek minden bizonnyal azokból a hozzávalókból kell főznie, ami rendelkezésére áll. Viszont ezek a játékosok jó alapanyagul szolgálhatnak a jövő Cowbells-ének.

Fotók: Márkus Mandula, Váradi Barna és Király Etelka

Janocsko Kornél, a Miskolc Renegades alelnöke: A soron következő mérkőzéseken a tervek szerint még több lehetőséget fognak kapni a kevesebb tapasztalattal rendelkező játékosaink. A szezon hátralévő részében már ez a legfontosabb. A Cowbells második számú csapatát is nagyon tehetséges fiatalok alkotják, akik akárcsak a mieink, meg szeretnék majd mutatni, hogy lehet rájuk számítani éles helyzetben, tétmérkőzésen. Ennek megfelelően egy küzdelmes mérkőzésre számítok, melyből a kevesebb hibával játszó csapat kerülhet ki győztesen.

Sergio Varela, a Budapest Cowbells 2 vezetőedzője: A legjobb csapatok azok, akik tudják, hogy álljanak fel egy vereség után. A futball olyan, mint az élet: mindig tanul valamit az ember. Ez visz előre is minket. Készen kell állni a vereségre is és az, aki innen feláll, erősebb és bölcsebb lesz. Ezután minden meglesz számára, ami a sikerhez kell. A Cowbells-nek is idén sokszor fel kellett állnia, és meg kellett mutatnia, hogy tud tovább küzdeni. Tudjuk, hogy több mint 25 ponttal nyernünk kell, hogy meg tudjuk előzni a Renegades-et a 3. helyért. De nem fogunk visszaretteni a kihívás elől. Büszke vagyok azokra, akik eddig mindent megtettek a csapatért és felálltak, a sok utánpótlás játékosra, illetve a kulcsemberekre: Fróna Levente, Bartók Tamás, Golita Zoltán Hunor, Pájer Bence, Magyar Csanád, Rittinger Krisztían, Pézsa Bence Albert, Pelbát Levente, Fóra Kamilló, Bernáth Péter. Harsolni fogunk az utolsó sípszóig.

Miskolc Renegades-Budapest Cowbells 2
Időpont: június 24. (szombat), 15.00
Helyszín: Ifi pálya (Miskolc, József utca)
Belépő: ingyenesfezen_DIV_I_transparent-1

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Maker’s Mark

CSAPAT GY V SZP KP
Fehérvár Enthroners 2 0 55 14
Győr Sharks 1 1 49 63
Budapest Wolves 0 1 28 35
Budapest Cowbells 0 1 0 20

 utolsó frissítés: 2021.05.17.

HFL_2_Rajztábla 1

thumbnail_gomb_archiv

TD Store

CSAPAT GY V SZP KP
                                                                        Nyugat
Budapest Cowbells II 1 0 16 13
 NBA Crushers 2 1 89 32
  Budapest Titans 1 1 33 24
VSD Rangers 0 3 20 93
                                                                       Kelet
 Miskolc AFT 3 0 133 35
DEAC Gladiators 2 0 26 14
 Dabas Sparks 0 2 14 50
Eger Heroes 0 2 27 97

 utolsó frissítés 2021.05.17.

DIV1_Rajztábla 1

thumbnail_gomb_archiv

Redda-Futár

CSAPAT GY V SZP KP
KELET
Levelek Spartans 2 0 62 7
CFS Guardians 2 0 55 0
Újpest Bulldogs 2 0 52 7
DAK Acél Dunaújváros 1 1 27 32
Wolverines 1 2 27 77
Rebels Oldboys 0 5 0 100
NYUGAT
Budapest Wolves II 2 0 57 27
Pécs Legioners 2 0 39 33
Fehérvár Enthroners II 1 1 44 12
Tatabánya Mustangs 0 1 21 29
Diósd Saints 0 2 30 55
Kaposvár – Taszár Hornets 0 1 0 35

utolsó frissítés 2021.05.17.

MAFSZ_Scheduleewrgt-09

thumbnail_gomb_archiv

 

Junior U19

Csapat GY V SZP KP

utolsó frissítés: 2021.01.15.

U19_Rajztábla 1

thumbnail_gomb_archiv

Serdülő U17

Csapat                                    GY                  V                    SZP                   KP

utolsó frissítés: 2021.01.15.

U17_Rajztábla 1

thumbnail_gomb_archiv

Gyermek U15

Csapat GY V SZP KP

Utolsó frissítés: 2021.01.15

U15_Rajztábla 1

thumbnail_gomb_archiv

Támogatók

fehérvár címer

cellectnvsz logó

Média támogatók

digisport logonemzeti sport fuzovel
Photo:in-visible
MAFSZ_photopium_logo