Sorozat-megszakítással bajnok a Renegades

Szombaton eljött a nagy idényzáró döntő! A Renegátok és a Hurrikánok mérték össze erejüket, hogy egyikük megnyerje a divízió II-t. Mindkét gárda megérdemelten jutott a fináléba, de csak egyikük nyerhette meg a trófeát.

Az első negyed elején gyorsan megszerezte a vezetést a borsodi klub. A Renegades szépen haladt az end zone felé, de a Hurrikánok védelme sikeresen megállította az offenzívát a red zone-ban, így egy Tóth Attila mezőnygóllal kezdtek a miskolciak. A Hurricanes-nek sikerült a negyed végén válaszolnia, bár rendre nehéz dolguk volt a Renegátok kemény védelmével szemben. Ám ezeket az erőket legyőzve is sikerül Bencsics Márk fiainak átvennie a vezetést, mégpedig Balog Szabolcs 10 yardos elkapott touchdown-jával. Madarassy Kristóf extrája sikeres volt: 3-7.

Czirók Márton (13) ezúttal is szerzett egy TD-t, de ez nem volt elég a győzelemhez

Czirók Márton (13) ezúttal is szerzett egy TD-t, de ez nem volt elég a győzelemhez

A második negyedben fokozódott a kiélezett párharc a két csapat között és továbbra is fej-fej mellett haladtak. Sok szép megmozdulást láthatott a közönség, de a két gárdánál mindig hiányozott néhány yard a first down-ig vagy éppenséggel az utolsó elkapások voltak sikertelenek. Végül a csendet a borsodiak törték meg, miután egy 40 yardos Román József elkapás után közelebb kerültek a célterülethez, majd Tóth Máté 15 yardos elkapott TD-je után ismét megszerezték a vezetést. Tóth Attila ezúttal sem hibázta el az egypontost. Azonban azonnal jött a narancs-fehér-zöldek válasza. A Hurrikánok Gönczöl Gergely és Czirók Márton révén sokat haladtak előre, mígnem Balog Szabolcs 22 yardos elkapásával sikerült újra vezetéshez jutniuk. Madarassy extrája ezúttal sikertelen volt. Ennek ellenére egy nagyon kiélezett és izgalmas első félidő után Hurricanes-előnnyel vonulhattak le a pályáról a főszereplők a szünetre.

Román József (86) is feliratkozott a pontszerzők listájára

Román József (86) is feliratkozott a pontszerzők listájára

A harmadik negyedben továbbra is folytatódott az adok-kapok, hiszen ismét a Renegades jutott előnyhöz. Ahogy a Hurrikánoktól a miskolciakhoz került a támadás joga Lakatos Bence egy kiváló passzal látta el Bese Gergelyt, aki egy 85 yardos elkapott touchdown-t szerzett. Tóth ismét berúgta az extrát. Ám a fővárosiak nem hagyták ennyiben és a gyorsléptű Czirók Márton túljárt a Renegades védelmének eszén egy 70 yardos futott TD-vel. Király Dávid egy kétpontossal pedig behozta Madarassy Kristóf kimaradt extráját. Nem kellett sokat várni a borsodiak válaszára sem, amelyet a Lakatos-Román páros hozott össze utóbbi 70 yardos elkapásával. Tóth lába ezúttal sem remegett meg az egypontos rúgásnál: 24-21. A harmadik játékrészben viszont a védelmek uralták a pályát, így a negyedik negyedre maradtak még izgalmak.

Venczel Tibor (27) remekelt a defense-ben

Venczel Tibor (27) remekelt a defense-ben

A Hurricanes támadhatott, ráadásul jó field pozícióból, hiszen a Renegades 40 yardos vonaláról kezdhettek egy gyenge punt-ot követően. Ám Czirók Márton nem volt a helyzet magaslatán, hiszen először Berecz Ádám sack-elte őt majd ezt követően Venczel Tibor kaparintotta meg az egyik passzát. A támadással nem tudott élni a borsodi alakulat, de a defense-ük ismét remekelt. Janocsko Kornél interception-je után a Renegátok már kihasználták a következő lehetőséget, és Román József 20 yardos elkapott touchdown-t szerzett. Tóth Attila ismét berúgta az extrát. A Hurrikánok próbáltak válaszolni, de Czirók harmadjára is dobott egy interception-t a negyedik negyedben. Ezúttal ismét Venczel Tibor volt résen és lopta le a fővárosi irányító átadását, a Renegades pedig ismét élt a sansszal. Már-már, amikor azt lehetett hinni, hogy Lakatos Bence ezúttal nem szerez TD-t és megtöri sorozatát, csattanós választ adott a kétkedőknek és két perccel a találkozó végét jelző sípszó előtt egy 8 yardos futást követően a fináléban is szerzett egy touchdown-t. Tóth Attila extrájával az állás 38-21-re módosult. A végén a Hurricanes egy 36 yardos Czirók-futással közeledett a miskolciak red zone-jához, de a mérkőzés utolsó mozzanataként a narancs-fehér-zöld irányítót Nagy Levente sack-elte, így 38-21-re nyert a Renegades. Ezzel a győzelemmel, nemcsak megszakították a Bencsics-legénység veretlenségi sorozatát, de kiharcolták a jogot, hogy jövőre a divízió I-ben küzdjenek a bajnoki címért. A mérkőzés legjobb játékosa Lakatos Bence lett, aki négy TD-passzt osztott ki és egy touchdown-t szerzett.

Phillip Hilderbrand nem csak az aranyat kapta a nyakába

Phillip Hilderbrand nem csak az aranyat kapta a nyakába

Fotók: Gável-Tóth Krisztina, Radó Norbert

 

Miskolc Renegades-Budapest Hurricanes II 38-21 (3-7, 7-6, 14-8, 14-0)
Pontszerzők: Román József 2 (xp: Tóth Attila 2), Tóth Máté (xp Tóth Attila), Bese Gergely (xp: Tóth Attila), Lakatos Bence (xp: Tóth Attila), Tóth Attila (mezőnygól), illetve Balog Szabolcs 2 (xp (az elsőnél): Madarassy Kristóf), Czirók Márton (2pt: Király Dávid).

 

10569137_940489065976486_1964981479_nPhillip Hilderbrand, a Miskolc Renegades vezetőedzője: Nagyon alaposan készültünk erre a meccsre. Az első negyedben látszott, hogy a Hurrikánok változtattak az eddig szokásos védelmükön erre a meccsre, ami egy kicsit megnehezítette a dolgunkat. Azonban a félidőben sikerült átbeszélnünk a dolgokat és végül egy szép győzelmet arattunk. Szeptemberben folytatjuk a munkát és készülünk a divízió I-re. Amikor videóztunk, akkor a srácok beszéltek arról, hogy miként javíthatnának saját maguk játékán. Ebben az évben nagyon sokat fejlődtek a srácok. Ők maguk lettek az edzők, akik javítanak a saját játékukon. Ez az év nagyon sikeres volt és a srácok futball IQ-ja nagyon magas lett. Lakatos Bencét két okból raktuk át elkapóból irányítóba. Az egyik, hogy a taktika ezt követelte meg, a másik, hogy elkapóként őt jobban le tudják védekezni az ellenfelek. Ő pedig egy játékmester, akinél az edző azt szeretné, hogy minél többet legyen a labda.

10559726_10152278298197169_4114514391484146512_nBencsics Márk, a Budapest Hurricanes II vezetőedzője: Egy jó mérkőzést játszottunk, viszont amikor változtatni kellett volna, hogy szintet lépjünk, akkor nem sikerült. Elfáradtunk fejben. A csapat átlagéletkora 20-20,5, amely eléggé fiatal, és még nagyon sok mindenben kell érniük, hogy jobbak legyenek. Korábban mondtam, hogy fel vagyunk készülve, de egy döntő mindig más. Hibáztunk, voltak elejtett labdák, de összességében mindenki hibázott. Meleg is volt, ekkor a játékosok nehezebben tudnak koncentrálni, most viszont a Renegades vétett kevesebb hibát. Erről szól a futball. Itt a Hurricanes-nél más a történet a jövőt illetően. Akik jól játszanak, azok felmennek az elsőszámú csapathoz, sokan pedig a második alakulatban edzenek és teljesítenek egész évben. Mindig tudni kell, hogy milyen kerettel dolgozunk. Rengeteg junior van itt, és rengeteg juniorból kiöregedő. Mindig az adott év a meghatározó. Valószínű jövőre is a döntőbejutás lesz a cél, mert nem akarom alább adni, aki ismer, az tudja, hogy nem adom lejjebb. Ezek a srácok nagyon sokat fejlődtek, az év elején még nem is ismerték egymást. Nagyon sokat dolgoztunk a csapatépítéssel. A döntőben kiélezett volt a mérkőzés, ami azt mutatja, hogy jó úton haladunk. Már csak egy lépést kell megtennünk, ami remélem, hogy jövőre sikerülni fog.

10516664_766072820103181_2949984740555080399_nLakatos Bence a Miskolc Renegades irányítója és a Duna Bowl MVP-je: Mindenki az offense-ből odatette magát, ahogy csak lehet, de a defense sokkal nagyobbat játszott, inkább őket emelném ki, mint MVP ezen a meccsen. Nehéz volt elkapóból irányítóba átállni, de ha ez a feladatom, akkor megcsinálom, és szerintem jól sikerült. Boldog vagyok, hogy újra nyertünk, de már alig várom, hogy a divízió I-ben is játszhassunk végre. Mindenképp szeretnénk akkor playoff-ba jutni és aztán döntőzni.

 

Gável-Tóth Krisztina galériáját a Duna Bowl-ról itt tekintheti meg.

Radó Norbert képeit a döntőről itt tekintheti meg.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Maker’s Mark

Hamarosan

 utolsó frissítés: 2021.09.20

HFL_2_Rajztábla 1

thumbnail_gomb_archiv

TD Store

Hamarosan

 utolsó frissítés 2021.09.20.

DIV1_Rajztábla 1

thumbnail_gomb_archiv

Redda-Futár

Hamarosan

utolsó frissítés 2021.09.20.

MAFSZ_Scheduleewrgt-09

thumbnail_gomb_archiv

 

Junior U19

Csapat GY V SZP KP
  Győr Sharks 2 0 84 14
GFA Bulldogs 2 0 63 14
Fehérvár Enthroners 1 1 53 34
Budapest Wolves 1 1 49 49
 Cowbells 0 2 6 74
Eastern Warriors 0 2 0 70

 

utolsó frissítés: 2021.10.11.

U19_Rajztábla 1

thumbnail_gomb_archiv

Serdülő U17

Csapat GY V SZP KP
 Fehérvár Enthroners 2  0 85 22
 Budapest Wolves 1  1 36 44
GFA Bulldogs 1  1  48 61
Győr Sharks 0  2  20 62

utolsó frissítés: 2021.10.11.

U17_Rajztábla 1

thumbnail_gomb_archiv

Gyermek U15

Csapat GY V SZP KP
GFA Bulldogs 2 0 82 32
Fehérvár Enthroners 1 1 67 47
Szigetköz Bandits 1 1 34 63
Budapest Wolves 0 2 28 69

Utolsó frissítés: 2021.10.18

U15_Rajztábla 1

thumbnail_gomb_archiv

Támogatók

fehérvár címer

cellectnvsz logó

Média támogatók

digisport logonemzeti sport fuzovel
Photo:in-visible
MAFSZ_photopium_logo