Válogatott

A Magyar Amerikai Futball Válogatott létrehozása és szerepeltetése régi álma volt a hazai csapatoknak, játékosoknak és sportvezetőknek.

A kezdeti lépések megtörténtek a 2013-as évben, válogatókon és edzéseken mérettek meg a játékosok, ahol az első keretszűkítés is megtörtént. Az IFAF Europe 2015 elején meghirdette Európa Bajnoki lebonyolítási tervét, így ez év őszén már pályára léphetett a nemzeti csapat! Részletek itt olvashatók: IFAF European Championship Qualifiers

ETI_0010

Első mérkőzését 2015. szeptember 27-én játszott le nemzeti csapatunk. A történelmi összecsapáson a cseheket fogadtuk, beszámoló, képek és videó IDE kattintva érhető el.

A következő összecsapáson, válogatottunk első tétmeccsén sajnos semmi sem sikerült csapatunknak. Így a szerb válogatott ellen Belgrádban nagy arányú vereséget szenvedtünk, IDE kattintva olvasható a beszámoló és tekinthető meg a videó.

A 2016-os évben barátságos mérkőzéseket játszott felnőtt válogatottunk:

Szeptember 24-én Magyarország barátságos mérkőzést játszott Lengyelországgal. A képekért az eseményre kell kattintani:  Szeptember 24. Magyarország – Lengyelország, Székesfehérvár A mérkőzés felvételét pedig itt meg lehet tekinteni.

Október 29-én Belgium válogatottját láttuk vendégül. Magyarország – Belgium barátságos mérkőzés felvétele IDE kattintva elérhető.

2016-ban debütál U19 válogatottunk is:

Október 16. Magyarország – Szlovákia, Székesfehérvár

2017-ben Szlovákia ellen játszott barátságos mérkőzést a Magyar Amerikai Futball válogatott.

szlovák magyar

A mérkőzést nagy arányú győzelemmel zárta nemzeti csapatunk, 42-3-ra legyőzte a Szlovák Válogatottat 4800 néző előtt. A mérkőzés felvétele IDE kattintva érhető el.

Three Nations Cup:

2018-ban a nemzeti csapat Three Nations Cup versenysorozatban vett részt, 2 másik nemzet mellett.
Szlovákia, Csehország, és Magyarország alkotta a versenysorozat csapatait.

Az első mérkőzésén Szlovákia fogadta Magyarország csapatát Szeptember 23-án, Pozsonyban. Kiegyensúlyozott játékkal a magyar csapat 61-0-ra iskolázta Szlovákia válogatottját.

Magyarország-Csehország mérkőzést Október 14-én az Új Hidegkúti Nándor Stadionban került megrendezésre, 5200 néző előtt, ez a mérkőzés a kupa döntője is volt egyben. A Digi Sport professzionális közvetítései előtt is sok ezren szurkoltak.
A fordulatokkal tarkított mérkőzést, a Magyar Válogatott nyerte meg 23-15 arányban, ezzel elhódítva a Három Nemzetek Kupáját. A mérkőzés felvétele itt tekinthető meg.
cseh

 2019-es évben Európa bajnoki mérkőzéseket játszott a Magyar Válogatott. 

A sorsolás úgy hozta, hogy a B csoportban lévő Magyar csapat Spanyolországot fogadta, és Belgiumhoz utazott.

Spanyolországgal 2019.10.12-én az Új hidegkúti Nándor Stadionban játszott a válogatott. A mérkőzésre 5200 néző látogatott ki, 24-7-re győztek a mieink. A mérkőzés felvétele IDE kattintva tekinthető meg.

A Belgák elleni mérkőzésre október 26-án került sor Beringen, Mijnstadion-ban. A mieink az első félidőt 0-3-al zárták, a vezetés végig a kezünkben volt. A második félidőben pedig elkezdődött a pontgyártás, a harmadik negyedtől uraltuk a mérkőzést, esélyt sem adva a Belga csapatnak, 31-7-re megverve a belgákat. A mérkőzésről a belga csapat videót nem készített, de a mérkőzés összefoglalója ide kattintva elérhető.

Két győzelmével a magyar válogatott 2019-ben vezeti a Európa bajnokság B csoportját.

75328710_947927405593752_1071587047497531392_o

 

2020-ban Izrael válogatottját fogadjuk majd, és Törökországba utazik a magyar csapat.

Támogatók

fehérvár címer

cellectnvsz logó

JP AUTO_logo black_RGB-01

Média támogatók

Fehérvár Médiacentrum